Nejvýdělečnější turné roku: Collinsovi se vydařil comeback, Springsteen hrává na Broadwayi

AP, Pollstar.com
15. 6. 2018 14:11
Server určený hudebním pořadatelům Pollstar.com pravidelně aktualizuje žebříček komerčně nejúspěšnějších hvězd v koncertním průmyslu. Seřazuje je podle toho, jakou mají celosvětově průměrnou tržbu za jedno vystoupení. Tento týden na první místo tabulky poskočil veterán Phil Collins známý z kapely Genesis. Jennifer Lopezovou mezi nejúspěšnějšími drží vysoké ceny vstupenek v Las Vegas – a komerční hvězdou se stává třicetiletý raper Kendrick Lamar.

5. Springsteen On Broadway

Průměrná tržba za koncert: 2,1 milionu dolarů
Průměrný počet prodaných lístků za koncert: 4197
Průměrná cena vstupenky: 508 dolarů

Od loňského října osmašedesátiletý americký zpěvák a kytarista Bruce Springsteen vystupuje na newyorské Broadwayi v divadle Waltera Kerra. Série měla původně skončit již v listopadu, zájem je však tak velký, že Springsteen zde bude nakonec koncertovat ještě letos v prosinci.

Springsteen v show účinkuje bez kapely, doprovází se na klavír a piano, čte úryvky ze svého dva roky starého životopisu Born to Run a příležitostně vypráví historky. Někdy se k němu přidává také jeho manželka Patti Scialfa.

Vstupenky jsou velmi drahé, v průměru stojí 508 dolarů, což je v přepočtu 11 320 korun. Předprodejní weby jako Stubhub však některá místa v prvních řadách nabízela až za 6700 dolarů, tedy téměř 150 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy