Nejvýdělečnější turné roku: Collinsovi se vydařil comeback, Springsteen hrává na Broadwayi

AP, Pollstar.com
15. 6. 2018 14:11
Server určený hudebním pořadatelům Pollstar.com pravidelně aktualizuje žebříček komerčně nejúspěšnějších hvězd v koncertním průmyslu. Seřazuje je podle toho, jakou mají celosvětově průměrnou tržbu za jedno vystoupení. Tento týden na první místo tabulky poskočil veterán Phil Collins známý z kapely Genesis. Jennifer Lopezovou mezi nejúspěšnějšími drží vysoké ceny vstupenek v Las Vegas – a komerční hvězdou se stává třicetiletý raper Kendrick Lamar.

3. Kenny Chesney

Padesátiletá hvězda amerického country opakovaně boduje v tamních hitparádách, na kontě má šest cen Akademie country hudby a příští měsíc vydá nové studiové album Songs for the Saints. Veškerý výtěžek z něj chce Kenny Chesney věnovat nadaci na podporu Panenských ostrovů, kde žije a které se stále nevzpamatovaly z loňského hurikánu Irma. Na desce budou hostovat Ziggy Marley, nejstarší ze synů Boba Marleyho, nebo písničkář Jimmy Buffett.

Před pár dny Chesney překonal osobní rekord, když na jeho koncert ve Filadelfii přišlo přes 55 tisíc posluchačů. Za posledního půldruhého roku odehrál 78 koncertů a dalších 15, na nichž se o pódium dělil s jinými interprety.

 

Právě se děje

Další zprávy