Nejvýdělečnější turné roku: Collinsovi se vydařil comeback, Springsteen hrává na Broadwayi

AP, Pollstar.com
15. 6. 2018 14:11
Server určený hudebním pořadatelům Pollstar.com pravidelně aktualizuje žebříček komerčně nejúspěšnějších hvězd v koncertním průmyslu. Seřazuje je podle toho, jakou mají celosvětově průměrnou tržbu za jedno vystoupení. Tento týden na první místo tabulky poskočil veterán Phil Collins známý z kapely Genesis. Jennifer Lopezovou mezi nejúspěšnějšími drží vysoké ceny vstupenek v Las Vegas – a komerční hvězdou se stává třicetiletý raper Kendrick Lamar.

1. Phil Collins

Průměrná tržba za koncert: 3,16 milionu dolarů
Průměrný počet prodaných lístků za koncert: 29 357
Průměrná cena vstupenky: 108 dolarů

Sedmašedesátiletý anglický písničkář, producent a někdejší bubeník kapely Genesis Phil Collins roku 2011 oznámil, že odchází do důchodu - chtěl se více věnovat rodině a trápily ho zdravotní potíže. Pár let nato ještě avizoval spolupráci se zpěvačkou Adele, z té ale nakonec sešlo.

V posledních letech však Collins nejprve poslal na pulty svůj autorizovaný životopis Not Dead Yet, v remasterované podobě vydal všech svých osm sólových alb a od loňského listopadu znovu koncertuje. Od té doby absolvoval 33 koncertů, nejvíc v USA, kde bude opět vystupovat v říjnu.

 

Právě se děje

Další zprávy