40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Martin Gore a Dave Gahan při listopadovém koncertu Depeche Mode v USA.
Martin Gore a Dave Gahan při listopadovém koncertu Depeche Mode v USA. | Foto: Profimedia.cz

Depeche Mode

22. a 24. února, O2 arena, Praha

Loni v létě odehráli angličtí Depeche Mode svůj dosud největší český koncert. Na pražském Letišti Letňany, jehož travnatou plochu ještě krátce předtím smáčel hustý déšť, je poslouchalo zhruba 60 tisíc lidí. Koncem února se kapela do metropole vrátí na dvojici večerů ve vysočanské O2 areně. Po tom druhém v sobotu 24. února mohou zájemci pokračovat na afterparty v klubu Roxy.

Depeche Mode opět přijedou v rámci turné k albu Memento Mori, natočenému po nečekané smrti klávesisty Andyho Fletchera. Jeden ze zakládajících členů uskupení zemřel předloni kvůli disekci aorty ve věku 60 let. Sestavu nyní vedou jeho spoluhráči Dave Gahan a Martin Gore. V Letňanech je naživo doprovodili bubeník Christian Eigner a multiinstrumentalista Peter Gordeno.

Poprvé dorazili Depeche Mode do Česka ještě za komunismu, roku 1988 účinkovali ve sportovní hale v Holešovicích. Od té doby se vrací pravidelně. Kapela dosud prodala přes 100 milionů desek a zahrála více než 30 milionům lidí po světě.

 

Právě se děje

Další zprávy