40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Matthew Healy z kapely The 1975 na Rock for People.
Matthew Healy z kapely The 1975 na Rock for People. | Foto: Petr Klapper

The 1975

14. března, Sportovní hala Fortuna, Praha

Po osmi letech do Prahy, avšak po necelém roce do Česka zavítá kapela The 1975. Vloni byla jednou z hvězd královéhradeckého festivalu Rock for People, letos ji jeho pořadatelé pozvali do metropole. Sestava vystoupí 14. března v holešovické Sportovní hale Fortuna.

Britská kytarová formace vedená Matthewem Healym získala dvě nominace na americkou Grammy. Míchá pop s rockem a prvky dalších žánrů jako synthpopu. Také letos bude na koncertech zřejmě zařazovat písně ze zatím poslední desky Being Funny in a Foreign Language. "The 1975 lze chápat jako silně generační kapelu, jeden čas se o nich psalo jako o nejmilovanější i nejnenáviděnější sestavě světa. Patří už do generace popových hvězd, jejichž tvorbu lidé konzumují primárně přes internet," uvedlo Aktuálně.cz.

Vloni v Hradci Králové frontmana vyhlížely křičící fanynky. Do filmově zařízených kulis na pódiu Rock for People přišel Healy oblečený v lékařském plášti, v obličeji nedbalé strniště, na hlavě sluchátka. Při druhé písni si zapálil cigaretu a na piano odložil láhev červeného vína, ze které v průběhu koncertu upíjel. Chvílemi usedal do zeleně polstrovaného retro křesla.

"Vypadá to jako sitkom o nešťastné lásce. V hlavní roli Healy, v podvědomí zní znělka seriálu Přátelé," popsalo Aktuálně.cz koncert, jehož součástí byla frontmanova herecká etuda doktora léčícího zlomené srdce alkoholem.

 

Právě se děje

Další zprávy