Hříšnice Britney si z videocen MTV odnesla tři trofeje

tur
8. 9. 2008 14:00
Zpěvačka proměnila všechny nominace a slaví comeback
Foto: Reuters

Los Angeles - Jako kdyby se stanice MTV chtěla zpěvačce omluvit za loňské fiasko: za vystoupení s ospalými pohyby po pódiu a netrefováním se do playbacku.

Britney Spears na nedělních cenách MTV za nejlepší videa posbírala ceny ve všech nominovaných kategoriích: Video roku, Popové video a Zpěvačka.

To vše s klipem pro skladbu Piece of Me, v niž Britney popisuje, jak všichni - a hlavně média - si z ní chtějí urvat kousek pro sebe. Publikum její comeback odměnilo potleskem vestoje.

Britney Spears - Piece of Me

Šestadvacetiletá Britney po loňské katastrofální zkušenosti v přenosu z hollywoodských Paramount Studios nevystoupila, pouze si převzala ceny a poděkovala Bohu, za to, že jí takhle požehnal. Pro zpěvačku je to výhra i v tom smyslu, že v předchozích ročnících získala celkem 16 nominací, ale nikdy žádnou cenu.

Britney Spears
Britney Spears | Foto: Reuters
Čtěte také:
Z h**** bič neupleteš. Pokud nejsi Britney Spears
Britney je zpět. Chce naši lásku a ještě něco víc
Britney a Kylie sází na totéž: Osobní trable a příběh
Staří orlové porazili průšvihářku Britney 

Vzhledem k tomu, že její album Blackout si úplně nevedlo, dá se říci, že ceny získala hlavně jako náplast za krušný rok, který začal nervovým zhroucením a holou hlavou, poté byla v léčebně a ještě jí byly z péče odebrány děti.

Tokio Hotel
Tokio Hotel | Foto: Reuters

V rámci mediálního příběhu Britney je to zvrat, který má udržet za úkol pozornost. Zdá se, že se po dlouhém sesuvu se jí daří zahájit novou kapitolu: návrat hříšnice, které bylo velkoryse odpuštěno. Jako kdyby MTV chtěla sama před sebou vypadat dobře, že ještě dá téhle potížistce druhou šanci. Přitom ta se ani příliš nesnažila, ani nekála, klíčové pro ni bude teprve album chystané na konec roku.

V kategorii zpěváků zvítězil Chris Brown s With You, rockové video mají Linkin' Park za Shadow of the Day, v hip hopu vyhrál Lil Wayne s Lollipop; a cenu za nejlepší choreografii si odnesly Pussycat Dolls v klipu When I Grow Up. 

Objevem roku se stali němečtí Tokio Hotel. Ti totiž po masivním úspěchu v německy mluvících zemích přezpívali svoje nejúspěšnější skladby anglicky a letos je vydali celosvětově. České teenagerky tedy mají náskok. 

Rihanna
Rihanna | Foto: Reuters

V přenosu vystoupili živě loňská absolutní vítězka Rihanna, Kid Rock, Christina Aguilera, Jonas Brothers i Kanye West, který má se soutěží jen špatné zkušenosti. Na MTV Awards v roce 2006 neunesl, že ho porazilo elektro duo Justice, loni si zas stěžoval, že jeho vystoupení bylo přesunuto do malého prostoru a neodehrávalo se v hlavním sále.

Moderátorem večera se odvážně a netradičně stal britský komik Russell Brand, který nejprve ocenil návrat Britney Spears. "Berte to jako vzkříšení Britney Spears, kdyby měl být Kristus žena, bude to Britney."

Pak se obligátně navezl i do prezidentských voleb: "Někteří lidé, myslím, že se jím říká rasisti, tvrdí, že Amerika není připravená na černého prezidenta. Ale já vím, že to je předvídavá země, protože proč byste se jinak nechali po osm let vést tím kovbojským blbem."

 

Právě se děje

Další zprávy