Britney a Kylie sází na totéž: Osobní trable a příběh

Jan Pomuk Štěpánek
12. 10. 2007 15:28
Podívejte se exkluzivně na na klip Gimme More
Foto: Reuters

Los Angeles Letošní popový podzim se odehraje ve znamení ostře sledovaných comebacků. Dvě popové blondýny jdou s kůží na trh a hrají o všechno. Jejich startovní pozice jsou zcela rozdílné, ale strategie stejná. Obě nabízejí osobní trable a velký příběh.

Zatímco australská zpěvačka Kylie Minogue už vyhrála souboj s rakovinou a  na předávání cen časopisu Q se jí dostalo ovací vestoje, Britney Spears sklidila za rozpačitý pěvecko-taneční pokus při předávání cen MTV spíše posměch. Kylie se vrací jako žena-hrdinka, která má sympatie automaticky na své straně, Britney svými excesy už dávno nebudí ani pobavení.

Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV.
Britney Spears vystoupila na předávání hudebních cen MTV. | Foto: Reuters

Letos ji stíhá jedna rána za druhou. Než v lednu nastoupila do léčebny, zaujala svět scénou, kdy si v kadeřnictví oholila hlavu. Po nedávném propadáku na MTV se od ní odvrátil její management, jen pár dní na to se soud o opatrovnictví přiklonil k tomu, aby děti dostal do péče ex-manžel.

Nad Britney láme hůl i její nový management

To Kylie Minogue sbírá body k dobru. Vydala knížku pohádek, stala se tváří a návrhářkou letní kolekce firmy Hennes Mauritz  (H&M). A už vloni se vrátila s koncerty; nerespektovala doporučení lékařů a přepínala organismus, kvůli tomu pak byla nucena odložit několik britských vystoupení.

Šaty Kylie Minogue budou na prodej v H&M

Přesto si od kritiků při návratu vysloužila pochvalu za pěvecký a taneční výkon i nový krátký sestřih, se kterým se objevila na titulní straně australské mutace časopisu Vogue.

Foto: Reuters

Jako první vydá desku právě Britney Spears. Album, jehož případný úspěch může už asi jako jediný zastavit její propad do zapomnění, pojmenovala s trochou ironie Blackout. A předznamenal ho singl s taktéž ironickou příznačností opředeným názvem Gimme More.

Britney je zpět. Chce naši lásku a ještě něco víc

Na videoklip Gimme More se podívejte ZDE

Deska se objeví v obchodech o několik týdnů dřív, než bylo plánováno. Nové datum vydání studiové novinky bylo stanoveno na pondělí 29. října.

"Důvodem je nelegální únik nedokončených skladeb a demo nahrávek prostřednictvím internetu. Tyto nahrávky pak byly prezentovány jako hotové skladby. Vydavatelství SONY BMG se snaží tímto krokem předejít další distribuci nelegálních nahrávek," píše se v oficiální zprávě.

Na desce, která naváže na čtyři roky staré album In The Zone, spolupracovala hned šestice producentů, kteří se v různých rozhovorech nechali slyšet, že album překvapí svým zvukem.

Foto: Aktuálně.cz

Zatímco Nate "Danja" Hills prohlásil, že album bude překvapivě znít jako hudba k videohře, Sean Garrett, který se postaral o zvuk Mary J. Blige, Kellis nebo The Pussycat Dolls, se zase nechal slyšet, že posluchače čeká agresivní a úderný pop. "Znásobte si Toxic desetkrát," prohlásil.

Zhruba o měsíc později, 26. listopadu, se na trhu objeví deska Kylie Minogue. První album (taktéž po čtyřech letech) se jmenuje lakonicky X a předznamenává ho singl 2 Hearts. Spolu s deskou se k posluchačům dostane i DVD dokument White Diamond, který mapuje návrat do showbyznysu.

Kylie se vrátila. Lehká jako růžové peří

Je možné, že zafunguje obojí, už dávno nestačí nabízet přepjaté emoce jen v písních a záleží hlavně na intenzitě příběhu, který přesahuje samotnou hudbu.

Kylie díky své síle získává soucit a náklonnost smíchané s obdivem. Ale Britney pro své slabosti budí soucit smíchaný s lítostí. Britský bulvární deník The Sun přesto tvrdí: "Britney, ta potvora, je zpátky. Nové album ji vynese opět na vrchol."

 

Právě se děje

Další zprávy