Do Prahy jedou Smashing Pumpkins i Knopfler

rg
22. 11. 2007 13:20
Koncertovat budou ti, kteří se už "rozloučili"
Smashing Pumpkins
Smashing Pumpkins | Foto: Aktuálně.cz

Praha - K očekávanému koncertu legendy indie rocku The Cure, který je ohlášen na 21. února do Sportovní haly, přibylo několik dalších zaznamenání hodných událostí. Už na konci ledna (30. ve středu ) navštíví Prahu chicagští The Smashing Pumpkins.

Kapela okolo extravagantního zpěváka Billyho Corgana sice dala posluchačům čestné poslední sbohem v roce 2000 nahrávkou MACHINA/The Machines of God, ale v letošním roce comebacků se vrátila - protože Corgan beztak ventiloval úplně stejnou "dýňovou kaši" sólově i s projektem Zwan.

Aktuální album The Smashing Pumpkins se jmenuje Zeitgeist a koncertovat budou rovněž ve Sportovní hale. Do Prahy se vrátí po deseti letech.

Recenze desky: Smashing Pumpkins utopili návrat v politické naivitě

Na stejném místě se objeví 18. února i zpěvák Chris Rea, který citlivým mixem popu, jazz a blues bodoval loni v březnu v Kongresovém centru. I jeho tehdejší turné mělo být rozlučkové. Opět vystoupí s doprovodnou kapelou Fabulous Hofner Blue Notes, s níž má brzy vydat novinku s prostým názvem The Return of Fabulous Hofner Blue Notes.

Chris Rea minule: Chris Rea zahrál na rozloučenou své hity

I Cure se s fanoušky takzvaně definitivně rozloučili už asi čtyřikrát; naposledy po neveselém albu Bloodflowers. Posluchači si ale zvykli a podobné výhružky rozcuchaného frontmana Roberta Smithe už snad ani neberou vážně. A The Cure jsou tu i po více jak třiceti letech, i když z původní sestavy kromě Smithe zůstal jen basista Simon Gallup.

Bubáci The Cure
Bubáci The Cure | Foto: Aktuálně.cz

Naposledy o sobě dali hlasitě slyšet v roce 2004 eponymní deskou, na jejíž produkci si přizvali Rosse Robinsona, který je jinak podepsán pod alby Korn, Sepultury nebo Soulfly. V současnosti je v přípravě deska nová.

Rock říznutý country si Češi budou moci vyslechnout 11. května. Po dvou letech zahraje v Praze zpěvák a kytarista neexistujících Dire Straits Mark Knopfler. Muzikant s ojedinělou technikou hry tu představí především nedávno vydané album Kill to Get Crimson.

všechny vystoupení pořádá Interkoncerts.

 

Právě se děje

Další zprávy