Diana Krall oživí 20. léta. Poslechněte si ochutnávku

Kultura Kultura
20. 8. 2012 14:40
Aktuálně.cz přináší exkluzivní stream skladby Just Like a Butterfly That's Caught in the Rain
obal desky Glad Rag Doll
obal desky Glad Rag Doll | Foto: Universal

Praha - Jazzová superstar Diana Krallová v říjnu vydává nové album Glad Rag Doll, na němž představuje současnou interpretaci jazzové hudby z doby její největší slávy, tedy dvacátých a třicátých let minulého století. Na podzim se pak v rámci evropského turné zastaví také v Praze. Přinášíme vám proto exkluzivní stream dosud nezveřejněné skladby Just Like a Butterfly That's Caught in the Rain.

Novinka oficiálně vychází 2. října a zpěvačka na něm spolupracovala mimo jiné s Markem Ribotem či Elvisem Costellem. Producentsky jej zase zaštítil proslulý T-Bone Burnette.

Krallová se na něm obrací k hudbě, která ji obklopovala vlastně celý život. Už od dětství ji totiž provází gramofonové desky jazzových klasiků a některé z nich tak hudebnice přímo interpretuje.

Konkrétně jde třeba o stařičkou píseň Let it Rain od Gene Austina, Pomusovu klasiku Lonely Avenue nebo baladu o duchovní touze Wide River To Cross autorů Buddyho a Julie Millerové.

Diana Krall
Diana Krall | Foto: Universal

"Pokud bych měla možnost vrátit se zpět v čase, bylo by to do dvacátých let, kvůli výstřednosti tohoto období," říká sama zpěvačka. „"Rozhodně ale nejde jenom o přetvoření minulosti," dodává k chystanému albu.

K uplynulým časům nicméně hledí i skrze obal alba, kde ji fotografka a kostymérka Colleen Atwoodová zachytila jako sličnou divu v duchu divadelních představení Florence Ziegfelda. Ty byly na Broadwayi k vidění mezi lety 1907 až 1931 a představovaly jakýsi kompromis mezi lidovějším formátem revue a vyšším vaudeville. Proslavily se ovšem hlavně kvůli velkému množství pohledných tanečnic na pódiu, jimž se říkalo prostě Ziegfeld girls.

Staromilské album Diana Krallová živě uvede také na podzimním evropském turné. To se v Česku zastaví 12. listopadu v pražském Kongresovém centru. Pro interpretku půjde už o její třetí české vystoupení. Poprvé to bylo v zimě 2004 v T-Mobile Aréně, o pět let později se pak představila právě v místě blížícího se koncertu.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenové relaci od 990 do 2 500 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy