Bono se v Barceloně příliš rozjel, U2 hrozí pokuta

ČTK ČTK
2. 7. 2009 18:29
Kapela při prvním koncertě přetáhla večerku
Foto: Reuters

Madrid - Irské kapele U2 hrozí pokuta za úterní start jejího světového turné v Barceloně. Při prvním koncertu jejich šňůry pod názvem 360 degree totiž na stadionu Nou Camp "překročili večerku" a hráli i po začátku úředně stanoveného nočního klidu, píše agentura AP.

Jedna z barcelonských čtvrtí obdržela stížnost rozhořčených obyvatel na to, že irský kvartet pokračoval v koncertování i v době nočního klidu, a místní tak museli čelit velkému hluku.

Kapela v katalánské metropoli zahrála 22 písní, jimž nadšeně aplaudovalo na 90 tisíc diváků. Turné, při němž Bono a spol. propagují své poslední album No Line on the Horizon, se koná výhradně na velkých stadionech, kruhové pódium je umístěno uprostřed.

Čtěte také: U2 vyhráli americký žebříček, ale atomová bomba to není

Náklady na celé turné se odhadují na sto milionů dolarů, specialisté na zábavní průmysl jsou ale přesvědčeni, že jde o výhodnou investici.

Po zastávce v Barceloně má kapela na programu dalších 13 evropských měst, mimo jiné Milán, Paříž, Berlín, Amsterodam, Londýn, Glasgow, jihopolský Chorzów poblíž Katovic a chorvatský Záhřeb. Česko v programu turné nefiguruje, zřejmě i proto, že nemá dostatečně velký stadion.

Většina koncertů evropské části koncertní šňůry je již vyprodána.

Letos chtějí U2 odehrát 40 až 45 koncertů. Celá šňůra však potrvá až do konce příštího roku, a počet vystoupení by tak mohl dosáhnout i stovky.

 

Právě se děje

Další zprávy