Kocour v botách boduje v českých kinech i druhý týden

Marie Dostálová
13. 12. 2011 5:58
Americký Kocour v botách je stále na prvním místě v žebříčku návštěvnosti českých kin
Kocour v botách
Kocour v botách | Foto: Bontonfilm

Animovaný Kocour v botách (v originále jej dabuje Antonio Banderas) je i druhý týden na prvním místě žebříčku návštěvnosti našich kin. O víkendu film zhlédlo necelých 31 tisíc diváků, kteří v pokladnách zanechali čtyři milony a 451 tisíc korun.

Pořadí se v top tři od minulého týdne nezměnilo. Na druhém místě je tak opět české drama o korupci - Hranaři s devíti tisíci diváky přes víkend. Upíři ze čtvrtého pokračování Twilight ságy s podtitulem Rozbřesk, část první vysáli o víkendu z devíti tisíc diváků jeden milion a 164 tisíc korun. Film doposud zhlédlo 282 tisíc lidí - překročení třísettisícové hranice je tedy do konce roku jisté.

Na čtvrtou pozici se dostala premiérová Velká vánoční jízda. Animovaný film studia Aardman (např. Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka) přes víkend vidělo téměř osm tisíc diváků, kteří za lístky utratili jeden milion 135 tisíc korun.

I na dalším místě je novinka, a to romantická komedie Šťastný Nový rok se Zacem Efronem, Katherine Heiglovou, Robertem De Nirem a dalšími známými herci. Film zhlédlo od čtvrtka do neděle 8400 diváků a tržby filmu činí jeden milion a 57 tisíc korun.

Největší propad v žebříčku zaznamenala Vendeta, český thriller s Ondřejem Vetchým a Oldřichem Kaiserem. Film klesl z osmého místa na čtrnácté. O víkendu film o pomstě zhlédlo 900 diváků. Doposud Vendetu vidělo 14 tisíc diváků, za které film utržil necelý jeden milion a 700 tisíc korun.

Propadají se i animovaná Tintinova dobrodružství Stevena Spielberga. Z osmé příčky spadly na patnáctou. Film však po sedmi týdnech v kinech vidělo slušných 88 tisíc diváků, kteří v kinech nechali přes třináct milionů.

Zvídavý reportér Tintin a jeho pes Filuta však mohou pouze tiše závidět Šmoulům, kteří jsou sice na osmnácté příčce, ale již rekordních osmnáct týdnů se drží v žebříčku. Modří hrdinové mají na kontě celkem 452 tisíc diváků a 62 milionů korun.

Žebříček uzavírají animovaní Žraloci na s(o)uši, které o víkendu vidělo šest set lidí, jež nechali v kinech 62 tisíc korun.

Co se žánrového spektra týká, tvoří více jak čtvrtinu žebříčku animované a dětské filmy. Polovina snímků (tzn. deset) pochází z americké produkce, šest z tuzemské, což je poměrně vysoké číslo. Českým filmům se daří - minimálně po finanční stránce.

 

Právě se děje

Další zprávy