V kinech bodují Tintinova dobrodružství

Marie Dostálová
1. 11. 2011 0:07
V žebříčku návstěvnosti kin bodují animovaná Tintinova dobrodružství amerického režiséra Stevena Spielberga
Tintinova dobrodružství
Tintinova dobrodružství | Foto: Aktuálně.cz

Žebříčku víkendových tržeb kraluje animovaný film Tintinova dobrodružství, který natočil úspěšný americký režisér Steven Spielberg. Film od čtvrtka do neděle zhlédlo téměř 28 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes čtyři miliony korun. Na druhém místě se stále drží česká komedie Jiřího Vějdělka Muži v naději. Film o vztazích s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Jiřím Macháčkem vidělo o víkendu necelých dvacet tisíc diváků. Celkem má film na kontě téměř 729 tisíc diváků, do konce roku pravděpodobně překročí milionovou hranici.

Úspěšný start zaznamenalo krimi drama Bastardi 2 o problematických studentech z prostředí speciální školy. Film zhlédlo o víkendu přes 21 tisíc diváků a tržby činily dva miliony 312 tisíc korun. Příliš se nedařilo dobrodružným Třem mušketýrům, kteří z prvního místa klesli na čtvrtou příčku a přes víkend si připsali třináct tisíc diváků.

Saxána  a Lexikon kouzel, volné pokračování Dívky na koštěti (1971), se v žebříčku stále drží na osmém místě s výdělkem přes patnáct milionů korun po sedmi týdnech v kinech. Rodinnou fantasy o víkendu zhlédlo přes osm tisíc diváků, celkem jich má na kontě 132 tisíc.

Česká road-movie režiséra Roberta Sedláčka Rodina je základ státu klesla z třináctého místa na šestnácté. Film  přes víkend vidělo 1400 diváků, kteří nechali v pokladnách 183 tisíc korun. Celkově tuto hořkou komedii o manažerovi, který má jít do vězení, ale uteče s rodinou na "výlet", zhlédlo necelých jedenáct tisíc diváků.

 

 

Právě se děje

Další zprávy