Čtvrtý díl Mission Impossible boduje v českých kinech

Marie Dostálová
19. 12. 2011 18:42
Kocour v botách již třetí týden vévodí žebříčku českých kin, dohání ho agent Ethan Hunt z čtvrtého dílu Mission Impossible
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Mission: Impossible - Ghost Protocol | Foto: Bontonfilm

Víkendový žebříček vede již třetí týden animovaný Kocour v botách známé ze shrekovské ságy. O víkendu jej zhlédlo necelých 22 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali přes tři miliony korun. Dosud Kocoura vidělo 111 tisíc diváků.

Na druhém místě je premiérový čtvrtý díl série Mission: Impossible s podtitlem Ghost Protocol. Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) přilákal o víkendu 18 tisíc diváků, díky kterým film utržil dva miliony 412 tisíc korun. Film si vede o něco lépe než třetí díl, který v roce 2006 o prvním víkendu vidělo 14 tisíc diváků. Ghost Protocol si však může nechat jenom zdát o tom, že by přitáhl do kin 200 tisíc diváků jako první díl série v roce 1996.

Top tři uzavírá animovaná Velká vánoční jízda britského studia Aardman (např. Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka) s necelými sedmi tisíci diváky, za které film utržil 970 tisíc korun.

České drama Hranaři debutanta Tomáše Zelenky kleslo z druhé na pátou příčku. O víkendu film vidělo 5100 diváků a film utržil 687 tisíc korun. Doposud Hranaře zhlédlo necelých 40 tisíc diváků.

O pět míst se propadl čtvrtý díl upírské ságy Stmívání s podtitulem Rozbřesk, část první. 5200 víkendových diváků filmu zajistilo šesté místo. Doposud adaptaci stejnojmenné knihy Stephenie Meyerové vidělo téměř 300 tisíc diváků a divaček (těch zejména), kteří v kinech nechali přes 35 milionů korun.

Největším loserem žebříčku je Věc: Počátek. Sci-fi horor zaznamenal propad návštěvnosti o 57 procent oproti minulému týdnu. O víkendu jej tedy vidělo pouze 1200 diváků, kteří v pokladně nechali 170 tisíc korun.

Překvapivý návrat do žebříčku si vyčarovala Saxána. Fantasy pohádka Saxána a Lexikon kouzel, která je v kinech již 14 týdnů,  se z 29. místo dostala na devatenácté, k čemuž ji stačilo 1463 diváků přes víkend. Doposud film vidělo necelých 150 tisíc lidí, díky kterým má film na kontě přes 16 milionů korun.

Přejeme příjemné svátky plné kvalitních filmů. Žebříček návštěvnosti českých kin se vrátí po Novém roce a tentokrát bude zaměřený na nejnavštěvovanější filmy roku 2011.

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy