Upíři z Rozbřesku vévodí i českým kinům

Marie Dostálová
29. 11. 2011 13:50
Twilight sága druhý týden vede žebříček návštěvnosti českých kin
Premiéra Twilight Sagy v Los Angeles - Kristen Stewart
Premiéra Twilight Sagy v Los Angeles - Kristen Stewart | Foto: Reuters

Na prvním místě návštěvnosti českých kin je již druhý týden upírská romantická Twilight sága s podtitulem Rozbřesk, část první. Tržby filmu však znatelně poklesly, přes víkend jej vidělo 41 tisíc diváků, což je o sedmdesát procent méně než minulý víkend. Po zhruba čtrnácti dnech od premiéry Rozbřesk utržil téměř 30 milionů korun.

Druhé místo obsadila premiérově nasazená akční fantasy Válka Bohů od vizionářského režiséra Tarsema Singha. Film o víkendu vidělo pětadvacet tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali necelé čtyři miliony.

Top tři žebříčku víkendových tržeb uzavírá Perfect days - I ženy mají své dny, komedie o vztazích Alice Nellis. Film si připsal přes víkend na konto půl druhého milionu korun a 11 tisíc diváků. Doteď komedii vidělo téměř 150 tisíc lidí, do konce roku velmi pravděpodobně překročí hranici 200 tisíc.

Čtvrtou pozici obsadil český film Vendeta. Premiéra dramatu o krvavé mstě debutanta Miroslava Ondruše přitáhla do kin přes víkend pouze šest tisíc diváků, i když byl film nasazen v sedmapadesáti kinech po celé republice.

Největší vzestup zaznamenalo drama Alois Nebel, které podle stejnojmenného komiksu natočil technologií rotoskopie Tomáš Luňák. Nebel je po víkendu, kdy jej vidělo šestnáct set návštěvníků kin, na patnáctém místě. Minulý týden byl na devatenácté příčce a téměř vypadl z žebříčku. Uvidíme, na jak dlouho film o výpravčím chytil druhý dech.

Ze třináctého na osmnácté místo klesla americká zlodějská komedie Mistrovský plán s Eddiem Murphym a Benem Stillerem. O víkendu film vidělo necelých osm set diváků. Po třech týdnech od premiéry film utržil přes jeden a půl milionu korun.

Válečné drama Lidice se dokázalo vrátit do žebříčku. Film Petra Nikolaeva, který o víkendu vidělo přes téměř devatenáct set diváků, se vyhoupnul z 24. místa na dvacáté. Lidice dosud utržily téměř 50 milionů korun a zhlédlo je 440 tisíc diváků.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy