Praha může slavit třetí michelinskou hvězdu. K restauracím Alcron a La Degustation, které se pyšní prestižním gastronomickým oceněním od roku 2012, se nově přidal Field Restaurant šéfkuchaře Radka Kašpárka.
Field sídlí na Starém Městě a ve svém menu sází na ryby a zvěřinu. Kašpárek na jídelní lístek zařadil například hovězí hrudí, candáta, makrelu nebo králíka.
Cena za hlavní jídlo se pohybuje kolem 500 korun, za degustační menu hosté zaplatí 2100 korun. "Sezonní menu nezakrývají svůj přírodní původ – a někdy doslova návrat ke kořenům. Pole je základ. Vše ostatní je otevřené," zní filozofie restaurantu.
Ocenění Bib Gourmand pro cenově dostupnější podniky obhájily všechny restaurace z loňska (Aureole, Divinis, Na kopci, Sansho a Sasazu), nově ho získala hospoda Maso a kobliha.
Tříhvězdičkovou restaurací se nově staly dva podniky v Paříži a jeden v Kodani, Hamburku a Oslu, čímž vzrostl počet nejvýše oceněných restaurací v průvodci na devatenáct.
Z patnácti nových dvouhvězdičkových se jich pět nachází v Paříži, dvě v rakouském Salcburku, dvě v Londýně a po jedné dostaly restaurace vídeňská, bruselská, antverpská, berlínská, mnichovská a jedna ve Frankfurtu nad Mohanem.
Tak s nadšením oznamujeme, že Maso a kobliha dostala Bib od Michelina. Jsme šťastní a moc děkujeme. Jsme hrdí, že jsme...
Zveřejnil(a) Maso a kobliha dne 9. březen 2016