Big Mac slaví 50 let. Do Česka dorazil o čtvrt století později, chutná pořád stejně jako v roce 1967

Magazín Magazín
2. 8. 2018 8:22
Populárnímu Big Macu je padesát. Přestože mu výživoví poradci nemohou přijít na jméno, funguje například jako ekonomický ukazatel a ve Spojených státech má vlastní muzeum. Od roku 1967, kdy se vůbec poprvé servíroval, se jeho chuť nezměnila a základem jednoho z nejznámějších burgerů na světě zůstávají tři bulky pečiva, dva plátky hovězího, nakládaná okurka, salát, cibulka a speciální omáčka.
Foto: eBay

Speciální omáčka

Recepturu speciální omáčky do Big Macu držela společnost dlouhá léta v tajnosti. V roce 2012 ale vedení připustilo, že ve skutečnosti jednotlivé ingredience tajemstvím nejsou. Omáčka se skládá z majonézy běžně dostupné v obchodě, sladkého nálevu, hořčice, octa, česneku, cibule a papriky.

 

Právě se děje

Další zprávy