Big Mac slaví 50 let. Do Česka dorazil o čtvrt století později, chutná pořád stejně jako v roce 1967

Magazín Magazín
2. 8. 2018 8:22
Populárnímu Big Macu je padesát. Přestože mu výživoví poradci nemohou přijít na jméno, funguje například jako ekonomický ukazatel a ve Spojených státech má vlastní muzeum. Od roku 1967, kdy se vůbec poprvé servíroval, se jeho chuť nezměnila a základem jednoho z nejznámějších burgerů na světě zůstávají tři bulky pečiva, dva plátky hovězího, nakládaná okurka, salát, cibulka a speciální omáčka.
Foto: McDonald‘s

Big Mac navozuje podobné stavy jako opiáty

Podobně jako další produkty rychlého občerstvení se i Big Mac stal terčem amerických výživových poradců. Podle studie serveru Fast Food Menu Price může jeho nadměrná konzumace způsobit onemocnění cév a srdce, a po prvních minutách po pozření dokonce u některých lidí vyvolává podobné mozkové změny, jaké navozují opiáty. Vysoká kalorická dávka totiž vede k vyšší produkci "hormonu štěstí" a povzbuzuje v zákaznících chutě k další konzumaci. 

 

Právě se děje

Další zprávy