Restauraci Le Jules Verne léta vedl slavný šéfkuchař Alain Ducasse, kterému ovšem provozovatel slavné pařížské památky dal loni výpověď. Ve výběrovém řízení, v němž se hledal nový provozovatel restaurace a dalších podniků v Eiffelově věži, zvítězili Frédéric Anton a Thierry Marx.
Britský list The Guardian napsal, že Ducasse se dotkl zejména názor, že noví šéfkuchaři nabízejí "velký pokrok ohledně kvality". Soudil se, aby si restauraci udržel, nicméně proces prohrál.
Tento velkopodnikatel v gastronomii vlastní desítky restaurací ve Francii, Spojených státech a v několika dalších zemích. Na jeho jídlech si pochutnávali i kosmonauti na Mezinárodní vesmírné stanici.
Od soboty si návštěvníci Le Jules Verne budou moci vybírat z nových menu v ceně od 105 eur do 230 eur (od téměř 2700 korun do 5880 korun) za osobu, přičemž v ceně jsou započítány nápoje. Čtyřiapadesátiletý Anton tvrdí, že začali od "píky" a že podnik odráží ducha nových provozovatelů.
"Chci, aby Le Jules Verne byl považován za gastronomický cíl spíše než za turistickou atrakci," řekl Anton, který je zároveň šéfkuchařem v pařížské restauraci Le Pré Catelan, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami.
Restaurace Le Jules Verne se nachází ve výšce 125 metrů a kromě nevšedních kulinárních zážitků nabízí i krásný výhled na Paříž. V minulosti v ní stolovali například francouzský prezident Emmanuel Macron a šéf Bílého domu Donald Trump s manželkami.