Foto: Zemřel Ron Ely, představitel Tarzana a Muže z bronzu. Manželku mu ubodal syn

Ron Ely v seriálu Tarzan.
O úmrtí ve čtvrtek nad ránem informovala agentura AP s odvoláním na hercovu dceru. Podle ní zesnul doma v kalifornském Los Alamos už 29. září. "Svět ztratil jednoho z největších mužů, jací se kdy narodili - a já přišla o tátu," napsala dcera na Instagram.
Podle agentury AP texaský rodák Ron Ely (na fotografii) nebyl tak známým Tarzanem jako americký olympijský plavec a herec Johnny Weissmüller, který postavu hrál už ve 30. a 40. letech minulého století.
Právě Ron Ely ale zafixoval obraz Tarzana jako vysokého svalnatého muže, jenž před kamerou vystupuje svlečený do půl těla.
Ely jej hrál v seriálu, který televize NBC vysílala v letech 1966 až 1968. V něm Tarzan nejprve opustil džungli a nabyl v civilizaci moderního vzdělání, aby se nakonec do divočiny zase vrátil. Zobrazit 20 fotografií
Foto: NBC
Kultura Kultura, AP
před 2 hodinami
Ve věku 86 let zesnul americký herec Ron Ely, který proslul v 60. letech minulého století hlavní roli v televizním seriálu Tarzan a později se blýsknul jako neohrožený hrdina Doc Savage ve filmu Muž z bronzu. Uváděl také televizní soutěž krásy Miss America, kde poznal svou manželku. Ta zemřela za tragických okolností před několika lety. Připomínáme hercův osud.
 

Právě se děje

Další zprávy