Foto: Pera z kartáčků na zuby a módní kolekce pro Kaufland. Co nabízí Designblok

Muzeum Prahy chce ukázat novou, modernější tvář. Spolupráce s Designblokem má být první vlaštovkou.
Hlavní lokací 26. ročníku Designbloku se stala nově zrekonstruovaná budova Muzea Prahy na Florenci.
Veřejnosti je přístupná poprvé od dočasného uzavření v roce 2020. Oficiální otevření provozovatelé plánují teprve na jaro příštího roku.
Muzeum od loňska vede nový tým. Právě spolupráce s Designblokem má podle ředitele Iva Macka naznačovat modernější směřování instituce.
Macek podotýká, že design se do muzeí obvykle dostává, až když je starý. Aby zažitý řád narušil, do budoucna plánuje i další spolupráci se současnými tvůrci. Zobrazit 20 fotografií
Foto: Václav Vašků
Clara Zanga Clara Zanga
před 2 hodinami
Výtah inspirovaný bublifukem, stavebnici, z níž je možné vytvořit novou lanovku na Petřín, nebo neonové květy představující nespoutané mladistvé sny nabízí letošní ročník Designbloku. Přehlídka současného designu začala tuto středu na několika místech v Praze, potrvá do neděle 6. října. Hlavním tématem je mládí. Každý vystavující jej pojal po svém.

Designéři se představují v Jízdárně Pražského hradu, Uměleckoprůmyslovém museu, developerském projektu Bastion Florenc nebo v nedalekém Muzeu Prahy. Designblok představuje první příležitost navštívit jeho nově opravenou hlavní budovu.

Historický objekt na pražské Florenci známější pod názvem Muzeum hlavního města Prahy byl uzavřený od poloviny roku 2020, kdy začala jeho celková rekonstrukce. Instituci zároveň od minulého roku vede nový tým v čele s Ivem Mackem, někdejším ředitelem Přírodovědeckého muzea náležícího k Národnímu muzeu. Instituci chce vtisknout modernější tvář, a právě spolupráce s Designblokem má být první vlaštovkou.

Průběh prvního dne festivalu v Muzeu Prahy přibližuje fotogalerie.

 

Právě se děje

Další zprávy