Ještě nebezpečnější než dřív. Vyšel první trailer ze seriálu The Last of Us 2

Kultura Kultura
před 4 hodinami
Joel v podání Pedra Pascala a dospívající Ellie hraná Bellou Ramsey patřili v loňském televizním seriálu The Last of Us k jedněm z mála lidí, kteří přežili zombie apokalypsu. Příští rok bude jejich příběh pokračovat. Tento čtvrtek večer televize HBO vydala první teaser trailer z očekávané druhé řady.
Druhou řadu seriálu The Last of Us uvede videotéka Max v roce 2025. | Video: HBO

Jak připomíná server Variety.com, seriál The Last of Us vznikl na motivy stejnojmenné videohry. Ta se odehrává mezi odpadlíky a zločineckými gangy v postapokalyptickém světě zamořeném jedovatými houbovými výtrusy, které způsobily kolaps civilizace a většinu lidstva proměnily v mutanty.

Hrdina, drsný pašerák zbraní Joel, dostává za úkol propašovat čtrnáctiletou Ellie z přísně střežené zóny. Na cestě napříč troskami USA se protagonisté musí naučit spoléhat jeden na druhého, aby přežili.

První řada si vysloužila osm televizních cen Emmy a zaznamenala nejsledovanější debut v historii HBO. Ta druhá se podle anotace má odehrávat po pěti letech. "Joela a Ellie dožene jejich společná minulost a způsobí mezi nimi konflikt ve světě ještě nebezpečnějším a nepředvídatelnějším než byl ten dosavadní," uvádí anotace. V prvním traileru zní skladba Future Days od rockové kapely Pearl Jam.

Všeobecně se má za to, že když první řada seriálu relativně věrně kopírovala příběh prvního dílu počítačové hry z roku 2013, ta druhá bude vycházet z herního pokračování vydaného roku 2020. Tomu by nasvědčilo i obsazení Jeffreyho Wrighta do role Isaaca, vedoucího frakce přeživších zvané Washington Liberation Front. Tentýž herec postavu namluvil už ve hře.

Kromě představitelů hlavních rolí Pedra Pascala a Belly Ramsey se v novince znovu objeví Gabriel Luna jako Joelův bratr Tommy nebo Rutina Wesley v roli jeho manželky Marie.

Novou zásadní postavu Abby ztvární Kaitlyn Dever, dále se před kamerou objeví Isabela Merced nebo Catherine O’Hara. Druhou řadu opět vytvořili autoři té první Craig Mazin a Neil Druckmann. Přesné datum premiéry zatím televize nezveřejnila. Trailer symbolicky vyšel 26. září, což je den, kdy ve světě počítačové hry The Last of Us propukla smrtící nákaza.

 

Právě se děje

Další zprávy