Potter má v kinech neotřesitelnou pozici

3. 1. 2006 13:00
Praha - Americký snímek Harry Potter s podtitulem Ohnivý pohár je podle výsledků novoročního víkendu už popáté v čele návštěvnosti českých kin.

Zatím má na  kontě přes 460.000 diváků. Druhý skončil další americký snímek King Kong. Promítá se třetí týden a záhy přivítá stotisícího návštěvníka.

Dá se očekávat, že pořadím zahýbá americký film natočený podle úspěšné knižní předlohy Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, který se v kinech objeví už tento týden. V severoamerických kinech za něj diváci již zaplatili 224,8 milionu dolarů.

Podle informací Unie filmových distributorů odsunul na čtvrté místo pohádku Jiřího Stracha Anděl páně americký film Elizabethtown. Pátý je celovečerní debut britského režiséra a scenáristy Steena Agra, který žije v Praze, nazvaný Sklapni a zastřel mě. Vznikl v britsko-české koprodukci.

Ve druhé desítce je česká kinematografie zastoupena čtyřmi tituly - komedií Petra Vachlera Doblba, Slámovým Štěstím, česko-finským debutem režiséra Julia Ševčíka Restart a snímkem Vladimíra Morávka Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště.

 

Právě se děje

Další zprávy