Oasis ještě ani nezačali prodávat vstupenky a už přidávají koncerty

Reuters Reuters
29. 8. 2024 12:52
Oasis ještě ani nezačali prodávat vstupenky a už přidávají koncerty

Po 16 letech obnovuje činnost britská kapela Oasis, kterou vedou bratři Liam Gallagher s Noelem Gallagherem, a zájem překonává očekávání. Podle agentury AP skupina kvůli "nebývalé poptávce" přidala tři koncerty příští rok v Manchesteru, Edinburghu a na stadionu v londýnském Wembley. Vstupenky budou v prodeji od soboty.

Celkově mají nyní Oasis v diáři 17 vystoupení, na pódiu znovu stanou prvně 4. července 2025 ve velšském Cardiffu. Zpráva, že poprvé od rozkolu v roce 2009 se bratři Gallagherové dali dohromady, rezonuje. Podle streamovací platformy Spotify zájem o jejich hudbu narostl o 690 procent.

"Turné Oasis se pravděpodobně stane podobně rekordní, jako byly nedávné koncertní šňůry Taylor Swift, Harryho Stylese a Beyoncé," odhaduje Kate Nicholls, ředitelka britské asociace pohostinství UK Hospitality. Také podle mluvčího velšské vlády návštěva Oasis "přivede do Cardiffu tisíce návštěvníků, což podpoří ekonomiku".

Podle agentury Reuters v době plánovaných koncertů rychle mizí dostupné ubytování ve městech, kam kapela zamíří. Britský deník Guardian očekává, že znovushledání Oasis se stane "nejpopulárnějším turné všech dob v britských dějinách". Podle něj zájem projevují nejen pamětníci, ale také nová vlna posluchačů generace Z, která se ke kapele hlásí.

 

Právě se děje

Další zprávy