Na Masters of Rock už je 15 000 diváků

kul, ČTK
14. 7. 2006 12:00
Zlín - Vizovice nevzývají jen milovníci destilátů, ale už čtvrtý rok i klasické rockové hudby. Uvnitř: REPORTÁŽ Z VEČÍRKU PRO NEDOČKAVÉ
Helloween
Helloween | Foto: www.helloween.com

Areál vizovické likérky od pátku do neděle opět patří festivalu Masters of Rock. Letos se tu představí přes čtyři desítky tuzemských i zahraničních kapel, stabilně s převahou hardrockových a metalových souborů.

Každý den končí produkcí hlavní hvězdy: v pátek to jsou britští Whitesnake, v sobotu němečtí metalisté Helloween a v neděli finská Apocalyptica.

Apocalyptica
Apocalyptica | Foto: Aktuálně.cz

Pořadatelé hlásí, že letos připravili větší zázemí pro návštěvníky, kteří většinou kempují v blízkosti areálu. Nynější stanové plochy na loukách poblíž likérky rozšířili o další dva stanové kempy.

Zájem návštěvníků je enormní, podle pořadatelů už festival přilákal 15 tisíc lidí. Nával lidí zatím zvládají, zkomplikoval ale dopravu.

Hlavní tah ze Zlína do Vizovic je podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové průjezdný jen s velkou opatrností. "Silnici lemují auta, navíc se zde pohybuje velké množství chodců. Parkovací místa se pomalu plní, přijíždějí další návštěvníci. Ještě odpoledne čekáme přibližně dvě tisícovky lidí, kteří mají rezervovány vstupenky," uvedla mluvčí.

Infobox
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Hlavní hlediště v areálu, které pojme až 10 tisíc diváků, letos organizátoři rozšířili o další plochu s kapacitou několika tisícovek míst. Celkově se ve Vizovicích čeká asi 20 tisíc návštěvníků.

K doplňkovému programu patří filmové projekce, soutěže a hry. Specialitou jsou festivalové zdravice ze zahraničí, návštěvníci přehlídky si budou moci prohlédnout za nižší vstupné i nedaleký zámek.

Loňský ročník, který navštívilo na 20 tisíc fanoušků ze 36 zemí, získal dvě ocenění, jež leccos napoví o jeho programové nabídce.

Časopis Rock and Pop mu udělil cenu v anketě Volby Rocku, v anketě rockového magazínu Spark zvítězila přehlídka v kategorii Koncert roku a Potěšení roku.

  • Oficiální stránky přehlídky ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy