Linkin Park v Praze představili písně z nové desky

ČTK ČTK
12. 6. 2007 23:41
Linkin Park v Praze představili písně z nové desky

V pražské Sazka Areně dnes vystoupila americká skupina Linkin Park. Před české publikum se vrátila po čtyřech letech, aby mu představila písně ze svého nedávno vydaného alba Minutes to Midnight. Deska se ihned po vydání koncem května vyšplhala do čela domácí hitparády nejprodávanějších alb, nyní se drží na její třetí příčce.

Linkin Park své fanoušky nejprve napínali a na scénu nastoupili až se značným odstupem po předskokanech. Přivítala je burácející, téměř zaplněná hala. Kapela i fanoušci si koncert očividně vychutnali. Hudba Linkin Park již po několika prvních písničkách zvedla na nohy posluchače na místech k sezení. Lidé tleskali do rytmu a pomáhali zpěváků s refrény jejich hitů.

Členy kapely jsou zpěváci Chester Bennington a Mike Shinoda, kytarista Brad Delson, bubeník Rob Bourdon, klávesista Joe Hahn a baskytarista Phoenix.

Linkin Park hrají hudbu na pomezí metalu a hard rocku s příměsí elektronické alternativy i hip hopu. Kapela vznikla v roce 1996. Svou premiéru před českými fanoušky Linkin Park zažili v roce 2003 ve vyprodané hale na pražském Výstavišti.

Kapela debutovala v roce 2000 albem nazvaným Hybrid Theory; stejně se skupina jmenovala ve svých začátcích. O dva roky později Linkin Park vydali remixovou desku Reanimation. V roce 2003 jim vyšlo další album Meteora.

 

Právě se děje

Další zprávy