King Kong vede těsně před Narnií

27. 12. 2005 11:30
Los Angeles - Nová verze příběhu o King Kongovi a snímek Letopisy Narnie spolu přes Vánoce bojovaly v severoamerických kinech o první příčku žebříčku návštěvnosti.
Foto z filmu Letopisy Narnie
Foto z filmu Letopisy Narnie | Foto: Falcon

Komerčně nejúspěšnějším filmem vánočního víkendu se nakonec stal King Kong, za který diváci zaplatili 31,4 milionu dolarů.

Jak vyplývá z odhadů studií, Letopisy Narnie utržily 30,1 milionu dolarů poté, co se oba filmy střídaly ve vedení celý týden i během víkendu.

Po 12 dnech v kinech činí tržby za King Konga, jehož natočení stálo 207 milionů dolarů, jen 118,7 milionu dolarů. Vzhledem ke zvláštnostem vánočního období si experti ve filmovém průmyslu zatím nejsou jistí, jak návštěvnost King Konga hodnotit. Po relativně pomalém startu nabral King Kong o minulém víkendu dech, ale během týdne jej předstihly Letopisy Narnie natočené podle knihy C.S. Lewise.

I když příběh o gigantickém opičákovi natočil režisér úspěšné trilogie Pán Prstenů Peter Jackson, King Konga znevýhodňuje tříhodinová délka a fakt, že nevychází ze známé literární předlohy.

Na dalších místech se umístily premiéry - remake komedie Finty Dicka a Jane s Jimem Carreym (23,5 milionu dolarů) a pokračování rodinné komedie Dvanáct do tuctu 2 se Stevem Martinem (14,8 milionu). První desítku uzavírá Harry Potter a Ohnivý pohár s 5,7 milionu dolarů, který v USA a Kanadě utržil za šest týdnů 262,4 milionu.

Na 11. místě se umístil kontroverzní snímek Stevena Spielberga Mnichov, který utržil také 5,7 milionu, ale byl uveden pouze v 572 kinech. Film o zavraždění 11 izraelských sportovců na olympiádě v Mnichově v roce 1972 a o odvetě Izraele proti palestinskému teroristickému komandu bude uveden po celých USA 6. ledna.

 

Právě se děje

Další zprávy