Jak je na tom Keith Richards?

BBC, ČTK, krk
10. 5. 2006 15:30
Londýn - Deník The Sun kytaristu Rolling Stones málem pohřbívá, jeho mluvčí říká, že se po operaci zotavuje. Termín brněnského koncertu se zatím nemění.

Podle posledních zpráv ze čtvrtečního rána byl Keith Richards propuštěn z nemocnice a dále se bude zotavovat v hotelu.

Mediální ping pong se hraje už skoro dva týdny. Deníky přinášejí zprávy o jeho špatném zdravotním stavu, management skupiny je dementuje.

Všechno to začalo, když dvaašedesátiletý hudebník Richards utrpěl otřes mozku po pádu z kokosové palmy během dovolené na Fidži. Byl převezen do novozélandské nemocnice na pozorování a za tři dny propuštěn.

Jagger a Richards před fanoušky
Jagger a Richards před fanoušky | Foto: Aktuálně.cz

Poté však znovu hospitalizován a podrobil se úspěšné operaci, při níž mu byla odstraněna krevní sraženina z mozku. Mluvčí kapely přitom informace tisku o plánovaném zákroku vyvracela.

Teď se podle ní Richard zotavuje, operace byla úspěšná a mozek v žádném případě nebyl poškozen. Fran Curtisová zároveň odmítla informace bulvárního listu The Sun, že Keith Richards už si možná nikdy s kapelou nezahraje.

Podle deníku se podrobil druhé operaci a lékaři se domnívají, že může mít po pádu trvalé zdravotní následky. Jeho stav je každopádně vážnější, než se tvrdí, píše list s tím, že manželka Patti Hansenová nepřetržitě sedí u jeho lůžka spolu s jeho dětmi.

Jerry Hallová, bývalá manžela zpěváka kapely Micka Jaggera, naopak prohlašuje, že je s rodinou v kontaktu a podle jejích zpráv se má kytarista velmi dobře.

Oficiálně je zatím známo jen tolik, že kapela přesunula o dva týdny plánovaný začátek evropské části turné Bigger Bang, která měla začít z 27. května v Barceloně.

Brněnský koncert plánovaný na 16. června se však uskuteční beze změny, říká Petr Novák z pořádající agentury. Vystoupení se koná v areálu Výstaviště, k dispozici bylo 50 tisíc lístků.

 

Právě se děje

Další zprávy