Video: Coldplay roní v novém klipu barevné slzy

kal
30. 6. 2011 10:18
Chris Martin: Singl ještě předzvěstí nového alba

Londýn - Britská kapela Coldplay se připomíná novým singlem a videoklipem. Every Teardrop Is a Waterfall představuje kapelu v nečekané taneční náladě a barevný videoklip evokuje až křiklavou estetiku nu-rave. Digitální EP je dostupné od nedělní půlnoci a skladba se už prodrala na první příčky v žebříčcích iTunes po celém světě. Klip si odbyl internetovou premiéru tento týden.

Every Teardrop Is a Waterfall obsahuje fragmenty hitu I Go To Rio, který v sedmdesátých letech zpíval bavič Peter Allen. EPčko obsahuje ještě dvě další skladby - Major Minus a Moving To Mars, které kapela pro fanoušky nechala vyvěsit na YouTube.

Podle Chrise Martina není singl ještě úplně předzvěstí nového alba; na tom prý Coldplay teprve pracují a rádi by ho vydali na podzim letošního roku. V rozhovoru na Glastonbury vtipkující Martin „prozradil", že jméno desky bude začínat na písmeno M a že nahrávka bude kompletně jazzová.

Co ale určitě není žert, je fakt, že ve studiu jsou s Codplay producenti Rik Simpson, Markus Dravs a Brian Eno. Všichni tři už kapele pomohli na posledním albu Viva la Vida or Death and All His Friends, které bylo s osmi miliony kusů celosvětově nejprodávanějším nahrávkou roku 2008

O režii pestrobarevného klipu Every Teardrop Is a Waterfall se postaral Mat Whitecross, který má za sebou politické dokumenty Šoková doktrína podle knihy Naomi Kleinové a Cesta na Guantanamo. S Coldplay už natočil jejich zatím poslední video k vánočnímu singlu The Christmas Lights.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy