VIDEO 7 songů, které byste měli na konci týdne slyšet

Kultura Kultura
6. 12. 2013 15:30
Nová videa Daft Punk, Nicka CAvea, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Jona Hopkinse, Kieslowski a The Fellas
Daft Punk
Daft Punk | Foto: Aktuálně.cz

Video - Nové videoklipy tento týden představili například Daft Punk s Julianem Casablancasem, nedávný démonický návštěvník Prahy Nick Cave či britský experimentátor Jon Hopkins. Franz Ferdinand se na novém videu stylizují do The Clash. Vybrali jsme i dvě domácí novinky - karlovarští Goodfellas se už jmenují jen The Fellas a duu Kieslowski pomohli k novému zvuku renomovaní remixéři. Poslechněte si je.

Daft Punk: Instant Crush

Roboti Daft Punk vydávají nové video k singlu z veleúspěšné desky Random Access Memories. Hlas jim tentokrát půjčil frontman kapely The Strokes Julian Casablancas. Objeví se v muzeu figurín i populární helmy? Nechte se překvapit.

Roboti Daft Punk vypnuli počítače a ohlížejí se zpět

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Nick Cave: Higgs Boson Blues

Jeden z největších zážitků na pražském koncertu Nicka Cavea byla právě píseň Higgs Boson Blues z desky Push the Sky Away, při níž se démonický zpěvák publika mnohokrát ptal zda, cítí tep jeho srdce. Ten je zřetelný i z nového videa.

Kazatel Nick Cave pro Prahu zosnoval ďábelský plán

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Arctic Monkeys: You´re So Dark

Arctic Monkeys představují v textovém videu úplně nový song z B-strany singlu One For The Road, který vyjde 10. prosince a pochází z úspěšné desky AM. Pomalá píseň připomíná klasiky hororu Lovecrafta a Poea.

Pásci z Arctic Monkeys procitají k mohutným riffům

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Jon Hopkins: Collider

Experimentální producent vydá singl Collider ze své desky Immunity, která se rozhodně objeví v žebříčcích nejlepších alternativních nahrávek letošního roku. Klip režíroval Tom Haines.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Franz Ferdinand: Bullet

Černobílý klip k písni Bullet z letošního alba Right Thoughts, Right Words, Right Action stylizuje kapelu Franz Ferdinand někam do éry The Clash. A je pravda, že jim to v podobném rytmi i šlape.

Recenze: Franz Ferdinand našli novou jiskru v minulosti

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Kieslowski: Klidná noc

Charismatické duo Kieslowski po skvělém albu Na nože připravilo EP, které vyjde v digitálním formátu a to pod názvem Na lože. Skladby Kieslowski si vzali do spárů například Guy Van Nueten, Dutch Rall, Jan Čechtický z Ohm Square, Moimir Papalescu, Kittchen, Bonus.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

The Fellas: Sick & Jaded

Karlovarsko-pražská kapela Goodfellas se stala objevem Andělů v roce 2012. Od té doby se kluci otřískali na klubových pódiích po celé republice a získali dospělejší zvuk, což dokazuje i nejnovější singl Sick & Jaded. Klip natočili v Karlových Varech a ke zkrácení názvu říkají, že je logické, protože jsou stále i po pěti letech kamarádi.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy