The Cribs vrací kytarám sílu. Mají českou premiéru

Kultura Kultura
21. 11. 2012 11:59
Cribs vystoupí v klubu MeetFactory

Praha - Hlučnější kytarovka The Cribs vznikla trochu jako britská odezva na americkou vlnu nekomplikovaného alternativního rocku s garážovým odérem, jemuž cestu s přelomem tisíciletí vyšlapali The Strokes. Na rozdíl od kolegů za oceánem se mu ale Cribs pokusili navrátit zpět jeho zvukovou intenzitu, kterou dnes večer představí v klubu MeetFactory.

Lístky byly v předprodeji za cenu 490 korun, na místě pravděpodobně budou o něco dražší.

The Cribs
The Cribs | Foto: Steve Gullick

Indie-rocková kapela The Cribs byla založena v roce 2001 v britském Wakefieldu třemi bratry - dvojčaty Garym (baskytara, zpěv) a Ryanem (kytara, zpěv) a jejich mladším bratrem Rossem (bicí), příjmením všichni Jarmanové.

Jednoduchý rokenrol, který zněl jako by jej hrála parta obyčejných floutků, už s druhou deskou The New Fellas učaroval hudebním magazínům a NME ji dokonce označilo za 11. nejlepší za rok 2005.

Na následující už si proto mohli Cribs dovolit za producenta Alexe Kapranose (zpěvák Franz Ferdinand). Pod ním napsali svůj první megahit Men's Need a o rok později na jejich turné nejprve hostoval, posléze se k nim i připojil Johnny Marr, někdejší člen The Smiths, který tímto krokem ukončil svou epizodu v ikoně britského indie rocku Modest Mouse. A aby slavných jmen nebylo málo, za ostrým zvukem letošní desky In the Belly of the Brazen Bull stojí guru nezávislé scény Steve Albini.

Magazín Q trojici v roce 2008 nazval tou nejkultovnější britskou skupinou současnosti, čímž dal hudebním promotérům ideální větu do titulku tiskových zpráv. Záměrně nařvané kytarové melodie Cribs se však dokážou obejít i bez něj, obzvlášť když jde o pražskou premiéru.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chodíte na koncerty?

 

Právě se děje

Další zprávy