Sugar Blue tentokrát ohromil Šumperk

RiK
19. 11. 2005 23:00
Šumperk - Energickou hru na foukací harmoniku v ďábelském tempu amerického bluesmana Sugar Blue.
Sugar Blue
Sugar Blue | Foto: Kurt Swanson

Zazněly také staré i nové písně Michala Prokopa, jenž vydává novou řadovou desku po téměř 20 letech, a koncerty dalších bluesových kapel a muzikantů. To přinesl závěrečný den hlavní části desátého ročníku žánrového festivalu Blues Alive v Domě kultury v Šumperku, které zakončilo vystoupení americké formace Smokin' Joe Kubek Band.

Sugar Blue přítomné diváky, kterých se podle údajů pořadatelů mohlo do kulturního domu vypravit zhruba 1300 až 1400, nadchl energickou a ekvilibristickou hrou na foukací harmoniku podobně jako tomu bylo na jeho koncertě v pražské Redutě v rámci XXIX. mezinárodního jazzového festivalu.

Závěr jeho vystoupení patřilo nové písni, která vznikla na základě zkušeností Sugar Blue v České republice - jmenuje se totiž Becherovka Boogie.

Blues Alive se letos konal podesáté. K výročí jubilea lidé mohli navštívit i výstavu fotografií stálých fotografů festivalu v nedaleké Galerii Jiřího Jílka či zakoupit velký nástěnný kalendář se snímky z festivalu. Ke vstupence dostali také jako přídavek dvoualbum, přičemž jedno CD zachytilo loňský ročník a druhé pak to nejlepší ze všech devíti předchozích ročníků.

 

Právě se děje

Další zprávy