Rock for People vyrovnal loňský návštěvnický rekord

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 7. 2011 10:00
Oficiální program nabídl na 140 kapel
Foto: Aktuálně.cz

Hradec Králové - Britské formace The Streets byla poslední velkou hvězdou 17. ročníku festivalu Rock for People v Hradci Králové. Návštěvníci měli zřejmě jednu z posledních možností vidět jejich koncert.

Mike Skinner, textař, skladatel a jediný stálý člen The Streets, vypustil zprávu, že formaci uloží v létě k ledu.  Naposledy by měla skupina vystoupit na konci října na britském Freeze Festivalu, část naplánovaných koncertů Skinner zrušil kvůli těhotenství své přítelkyně.

Foto: Warner Music

V době koncertu bylo na různých místech Festivalparku podle pořadatelů 28 500 diváků. Tím byl vyrovnán loňský návštěvnický rekord festivalu. Ze zahraničních hvězd ještě kolem půlnoci na hlavních pódiích ukončili koncerty australská taneční kapela Pendulum a němečtí Digitalism.  

Závěrečný den festivalu zahájila kapela Kryštof. Ze zahraničních kapel vystoupili američtí Jimmy Eat World nebo němečtí Beatsteaks. Tuzemskou scénu reprezentovali Charlie Straight, Buty či Vypsaná fixa. Nové album Ležatá osmička představili Tata Bojs, kteří hráli proti The Streets.

Policie v souvislosti s festivalem Rock for People nemusela řešit žádné závažnější problémy, v areálu zaregistrovala v minulých dnech několik krádeží

Čtěte také:
Ty nejdůležitější věci tě nenaučí ani Paul McCartney
The Streets: Flákač Skinner s úlevou sklízí věci do krabic

Letošní Rock for People nabízí vystoupení 140 kapel, 20 dýdžejů a 26 divadelních souborů. Již v pátek večer začal neoficiální program "pro nedočkavé". Sobota pak patřila domácím kapelám. Ze zahraničních tu v minulých dnech vystoupili My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Sum 41, White Lies, The Wombats nebo Kate Nash.

Foto: Aktuálně.cz

Na místě se vstupenky prodávaly za 1800 korun na všechny čtyři dny, 1200 korun stála jednodenní. Prostory Festivalparku oproti loňsku doznaly značných změn. Nově nabídly zastřešené prostory pro více než 15 000 lidí a 6000 míst k sezení.

Posílena byla péče o návštěvníky, o které se staralo 250 stevardů a desítky zdravotníků a hasičů. Podle organizátorů se zvýšila kontrola pohybu osob ve stanovém městě s kapacitou až 15 000 lidí; přibylo osvětlení, vylepšil se systém u vstupu do kempu. I letos byl zřízena horká linka pro návštěvníky.

Jako místo oslav 20. výročí působení v České republice si vybrala Rock for People organizace Greenpeace. Organizátoři festivalu v rámci ekologického konceptu podporují veřejnou a vlakovou dopravu na festival, cyklojízdu nebo tisk propagačních materiálů na recyklovaný papír. Za přístup k životnímu prostředí byl loni Rock for People oceněn prvním místem v akci Čistý festival. 

 

Právě se děje

Další zprávy