Rock for People musí být i v zimě

ČTK, RiK
18. 2. 2006 14:00
Praha - Fanoušci rocku včera obsadili pražský klub Abaton. A důvod? Zimní Rock for Reople.
Kapela Gaia Mesiah
Kapela Gaia Mesiah | Foto: http://www.gaiamesiah.com/

Organizátoři stejnojmenného letního open air festivalu uspořádali přehlídku skupin, aby rockery naladili na další ročník akce, který se tradičně uskuteční v červenci v Českém Brodě na Kolínsku.

Na 11 vystupujících kapel se podle odhadu pořadatelů přišlo podívat přes 1000 lidí. Na dvou festivalových scénách se představily skupiny Horkýže slíže, Plexis, Coccote Minute, Krausberry, Gaia Mesiah, Temperamento, Medvěd 009, UDG, Prohrála v kartách, Krucipüsk a Status Praesents.

Zimní Rock for People se letos uskutečnil již počtvrté. Letos byl navíc zakončením celoročního festivalového projektu a současně zahájením jeho dalšího ročníku, loni byla totiž součástí Rock for People také řada menších regionálních přehlídek i koncertů zahraničních skupin.

Letní festival Rock for People patří v Česku mezi největší akce svého druhu. Byl oceněn výroční cenou Akademie populární hudby za rok 1999 v kategorii cena hudebních publicistů. Jeho dvanáctý ročník se uskuteční od 4. do 6. července, oproti předchozím rokům bude o den kratší.

Bližší informace o letní akci se dozvíte na oficiálních stránkách ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy