Pražský jazzový festival zakončí náhradnice

RiK, ČTK
11. 11. 2005 10:06
Praha - Místo gospelového souboru Johnny Thompson Singers zakončí 29. ročník Mezinárodního jazzového festivalu Praha americké duo The Two Ladies of Gospel.

Koncert se uskuteční původně plánovaném prostoru - v pražském kostele u Salvátora 9. prosince. Vystoupení Thompsonova souboru, jež se mělo uskutečnit 21. prosince, bylo z technických důvodů zrušeno.

"Vstupenky zůstávají v platnosti na nový koncert," uvedl. Lidé je také mohou vrátit tam, kde je zakoupili. Duo The Two Ladies of Gospel tvoří Harriet Lewisová a Cynthia Utterbachová; na koncertě vystoupí s doprovodným triem. 

Lewisová natočila několik vlastních alb; podle Barana spolupracovala s Erikem Claptonem, Mariah Careyovou, Michaelem Jacksonem i Rayem Charlesem. "Její znělý hlas zvládne perfektně prostory největších katedrál i koncertních sálů," prohlásil Baran.
Její kolegyně Utterbachová vydala sólové album Close Your Eyes, vystupovala v Madison Square Garden i Carnegie Hall. Působí také jako hlasová pedagožka i vedoucí souboru Gospel Happening Choir v Hamburku.

Informace o souboru jsou uvedeny na internetových stránkách festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy