Oživlé Spice Girls vyprodaly koncert za 38 vteřin

mp
1. 10. 2007 23:55
Dívčí kvintet se vrátí na sedmnáct koncertů
Foto: Reuters

Londýn - Jen něco málo přes půl minuty trvalo, než si pořadatelé londýnského koncertu Spice Girls mohli spokojeně zamnout ruce a říct: Vyprodáno.

Koncertní reunion kdysi slavné dívčí kapely táhne. Na první z londýnských koncertů, který proběhne 15. prosince v tamní O2 Areně, chtělo vyrazit přes milion fanoušků, kteří se zaregistrovali na prodejním portálu Ticketmaster.

Štěstí pochopitelně mělo jen malé procento vylosovaných, kteří pak museli ještě svoji rezervaci potvrdit. A byli tak nedočkaví, že v pondělí ráno jen 38 vteřin po spuštění systému rozebrali do jednoho všechna volná místa.

"Byl to dramatický moment - jakmile prodej začal, vzedmula se obrovská vlna fanoušků, kteří začali stránky bombardovat," popsal vzrušeně, ale nanejvýš spokojeně šéf společnosti Ticketmaster Chris Edmonds.

Kvůli obrovskému zájmu o pětici dívek, které v polovině 90. let s nečekanou vervou a úspěchem vtrhly do pop-music, už manažeři přidávali další koncertní termíny comebackového turné. V současné době je v plánu sedmnáct vystoupení, která proběhnou během prosince a ledna.

Registrace zájemců o lístky je v poslední době na britských ostrovech skoro standardní metodou. Na koncert Led Zeppelin se před dvěma týdne chtělo zapsat dvacet milionů lidí. Nkdy staví žadatele o lístky do řady podle rychlosti, jindy se losují.

Zájemci tak musí mít štěstí, nebo dost peněz, aby si mohli lístky koupit od překupníků. Nový systém sice vzniknul právě proto, aby se kšeftování se vstupenkami zabránilo, ale internetové severy jsou plné nabídek od těch, kteří šli do losování s vidinou zisku.  

Návraty někdejších hvězd táhnou a toho si nemohl nevšimnout původní manažer kapely Simon Fuller, který z "kořeněných" holek udělal celebrity a zajistil, že po hitech 2 Become 1 nebo Wannabe znal jména Geri Halliwelová, Emma Buntonová, Melanie Chisholmová, Victoria Adamsová, Melanie Brownová téměř každý.

Spice Girls prodaly na celém světě přes 55 milionů desek a natočily i vlastní film Spice World. Na vrcholu slávy odešla z kapely Geri Halliwelová a vrhla se na sólovou dráhu. Brzy po ní tak učinily i další členky kapely.

Ne všem se ale bez ostatních dařilo, například Victoria Adamsová přezdívaná Posh Spice se raději po boku manžela Davida Beckhama vrhla na dráhu módní ikony.

Teď se ale vracejí Spice Girls v plném složení a není jisté, zda jen na koncertní šňůru, jak původně plánovaly.

 

Právě se děje

Další zprávy