Nepředvídatelní Tera Melos poprvé znejistí Prahu

Kultura Kultura
24. 4. 2012 10:30
Tera Melos přijedou udělit lekci zmatematiky, na kterou se nezapomíná
Foto: Tera Melos

Praha - Math rockové uskupení Tera Melos vzniklo v roce 2004 v americkém Sacramentu a už následující rok se mohlo pyšnit bezejmennou debutovou deskou. Do povědomí širšího publika se dostala kapela až společným turné s kapelami The Fall of Troy a Portugal. Kapela si s druhou dlouhohrající deskou dala na čas, trvalo celých pět let, než v roce 2010 spatřilo světlo světa album Patagonian Rats (mezím kapela vydala několik EP a splitů).

Melodický zpěv spojený s trademarky math rocku zde dosáhl dokonalosti. Rychle se měnící sekvence rytmů, dynamika hraní, "start/stop" styl, tapování na kytaru, improvizace, samplery a pedály. V hudbě Tera Melos zkrátka nikdo neví, co se stane během několika následujících vteřin, nic není jisté a stabilní.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Na koncertě pak Tera Melos dostávají další rozměr díky nasazení a energii, které vkládají do performance. Legendou je jejich někdy až agresivní kontakt s publikem, lezení po stropu, válení se po zemi, zběsilé pohyby s kytarou a neuvěřitelný talent v čele s kytaristou a zpěvákem Nickem Reinhartem, kterému může jeho prstoklady závidět i Rocco Siffredi.

Právě tyto trademarky dělají Tera Melos tím čím jsou - nejlepšími žijícími vyučujícími matematiky.

Kapela vystoupí 26. dubna od 19:30 v Klubu 007 na Strahově. Vstupenky stojí 280 korun, rezervací do 25.4. na mailu [email protected] lze ušetřit padesátikorunu.

 

Právě se děje

Další zprávy