40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Kapela Idles.
Kapela Idles. | Foto: Partisan Records

Idles

11. března, Sasazu, Praha

Vloni byli poprvé nominováni na cenu Grammy, do Česka přijedou už popáté. Britská rocková kapela Idles, která patří k nejskloňovanějším současným kytarovým sestavám a jejíž tvrdá hudba kontrastuje s často něžnými texty o sounáležitosti či zranitelnosti, vystoupí 11. března v pražském klubu Sasazu.

Koncert už je vyprodaný. Pořádá jej agentura Ameba Production, jež organizuje festival Rock for People. Hosty královéhradecké přehlídky byli Idles v letech 2017, 2019 a naposledy předloni.

"Na energii Idles se člověk nejlépe napojí naživo. Ve své show mísí drama s groteskou života, slzy střídá radost, vše umocňují abnormálně hlučné nástroje a nepřítomné taneční kreace muzikantů," napsalo o vystoupení Aktuálně.cz, podle nějž jsou pro Idles typické intenzivní kytarové riffy, hučící baskytara a burácející bicí. "Muzikanti skrze své úderné, vzteklé songy vyzývají k bezbřehé lásce," doplňují pořadatelé nadcházejícího koncertu.

 

Právě se děje

Další zprávy