Lily Allen chce zlomit americkou kletbu

mor
17. 10. 2006 16:45
Los Angeles - Už to tady bylo mockrát. Británie šílí nadšením z nového objevu, Američané zůstávají chladní.
Foto: EMI

Neúspěch v USA dodnes platí za mindrák, který sužuje řadu slavných jmen. Ať už jsou to Oasis nebo jejich ex-rivalové Blur či Pulp - nikdo na ně v USA nebyl moc zvědavý. Podaří se zlomit tuhle kletbu Lily Allen?

Výchozí pozici má velmi ztíženou: její debutové album Allright, Still se ještě neobjevilo v americké distribuci. Není ale bez šance. Za svou popularitu vděčí úspěchu v rámci veřejné internetové komunity MySpace - šesté nejnavštěvovanější webové stránce světa.

Předchází jí tak skvělá pověst "hrdinky", která stejně jako Arctic Monkeys s pomocí MySpace mění pravidla hudebního průmyslu.

První zámořské koncerty Lily Allen odehrála v New Yorku a Los Angeles. Reportér serveru Billboard.com poté napsal, že zatím se svým repertoárem nezvládne delší než zhruba půlhodinový koncert.

Foto: EMI
Foto: EMI

Za doprovodu tříčlenné dechové sekce, basáka a klávesisty prý působila trochu nesměle; postupem času se ale dostávala do pořád větší pohody. Přidala také předělávku hit od 50 Cent Window Shopper, kterou přejmenovala na Nan, You're a Window Shopper.

Pak její turné pokračovalo přes San Francisco, Los Angeles a v neděli v Chicagu její americký experiment skončil.

Nedá se předpokládat, že by touto spíše oťukávací americkou šňůru zlomila britský komplex amerického neúspěchu. Ale možná, že až se její debut objeví na americkém trhu, šance na průlom se na konzervativnějším americkém trhu zvýší. Allright, Still na to v sobě má hitového potenciálu dost.

MySpace profil Lily Allen najdete ZDE 
Oficiální stránky Lily Allen najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy