Kocáb má nový Výběr bez Pavlíčka a Čoka

28. 11. 2006 13:45
Praha - Spory v kapele Pražský výběr se zdají být u konce. Michael Kocáb vyměnil spoluhráče a chystá s nimi novou desku.
Foto: ČTK

V Pražském výběru už není místo pro Michala Pavlíčka a Viléma Čoka, nahradí je baskytarista Richard Scheufler a australský kytarista Glenn Proudfoot. Kocáb spolu s bubeníkem Klaudiem Kryšpínem zůstávají, sestavu doplnila zpěvačka Zlata Kinská.

"Není to rozchod, je to v podstatě jen časové nedorozumění," řekl Kocáb nedávno ke sporu v kapele, který se táhne už od léta.

Pavlíček s Čokem tvrdili, že Kocáb si z Pražského výběru udělal soukromý podnik a vystupuje jako diktátor; ten se bránil, že kvůli časové zaneprázdněnosti obou musí Výběr stát na místě, i když fanoušci už dlouho čekají na nové album.

Teď ho dostanou. Michael Kocáb má dost materiálu a může splnit povinnost k nahrávací firmě. Album vyjde v únoru příštího roku a kapela v nové sestavě také vyjede na česko-slovenské turné.

Michael Kocáb v červenci Aktuálně.cz řekl: "S Pavlíčkem jsme se dohodli, že když se naši kapelu nepodaří dát dohromady, udělám si jinou partu s jiným názvem a budu jezdit s nimi." Stalo se tak po schůzce, jejímž prostředníkem byl Václav Havel a na které se oba hudebníci domluvili, že se sejdou v červnu 2007 a poradí se, jak dál.

"Místo toho, bez vzájemného konsenzu, za našimi zády, připravil a zrealizoval s Kryšpínem akt faktického převzetí jména Pražský výběr," píší o Kocábovi Michal Pavlíček a Vilém Čok v dnešním tiskovém prohlášení. "Michael Kocáb porušil dohodu učiněnou před Václavem Havlem a zásadně tak porušil lidské a profesní vazby. Za těchto okolností je pro nás bohužel zřejmé, že legendární Pražský výběr nebude už nikdy pokračovat v původní sestavě, což nás oba velmi mrzí. Naši bývalí kolegové zašli příliš daleko."

 

Právě se děje

Další zprávy