Justin Timberlake poprvé přiveze aristokratický pop

Kultura ČTK Kultura, ČTK
9. 12. 2013 14:36
Justin Timberlake vystoupí 3. června v O2 areně
Justin Timberlake
Justin Timberlake | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jedna z nejzářivějších hvězd současného popu i Hollywoodu - herec a hudebník Justin Timberlake - vystoupí 3. června v pražské O2 areně.

Na svém prvním koncertě v České republice se představí v rámci The 20/20 Experience World Tour. Turné následuje po celosvětovém úspěchu alba The 20/20 Experience, které následovala jeho druhá část The 20/20 Experience - 2 of 2.

Čtěte také
Aristokrat Justin Timberlake dělá pop s rodokmenem

Foto: Reuters

"Timberlake už asi nebude zpěvákem formátu Michaela Jacksona či Prince, do jeho skladeb nicméně čím dál silněji proniká nádech přístupu, který by se při nedostatku vhodnějšího termínu mohl popsat jako „aristokratický". Vždyť kdo jiný v mainstreamu než právě Timberlake si může dovolit úplně ignorovat aktuální trendy a přitom pořád zní absolutně současně. A zjevit se jednou za sedm let a znovu dostat svět popu do kolen," napsal recenzent Aktuálně.cz Karel Veselý.

Kromě vyhlášení Mužem Roku časopisem Go byl Justin Timberlake nedávno oceněn třemi cenami American Music Awards, včetně kategorie pro Nejoblíbenějšího pop/rockového mužského umělce.

Album The 20/20 Experience se stalo nejprodávanějším letošním albem s více než čtyřmi miliony prodaných nosičů po celém světě. Jedná se o nejúspěšnější mužský albový debut za posledních pět let a zároveň jde o nejprodávanější digitální debut v historii Spojených států od mužského umělce. Jen v prvním týdnu vydání alba všech jeho 10 skladeb bodovalo v žebříčku digitálních skladeb a pouze v USA se jich prodalo více než sedm milionů.

Na druhou stranu ovšem jeho letošní herecký počin v thrilleru Na hraně, kde si zahrál s benem Affleckem a Gemmou Arterton vcelku propadl.

Do povědomí posluchačů se Timberlake dostal jako člen chlapecké skupiny 'N Sync. V roce 2002 vydal své první sólové album nazvané Justified. Založil i svou vlastní nahrávací společnost nazvanou Tenman Records a oděvní značku William Rast.

Vstupenky v cenách od 1590 korun do 2590 korun budou v prodeji od 13. prosince. Členové fanklubu Timberlakea budou mít přístup k předprodeji již 9. prosince.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy