Jede Ellie Goulding, oblíbená zpěvačka Kate a Williama

Kultura Kultura
18. 4. 2013 14:12
Po Laně Del Rey míří do Prahy další hvězda současného popu
Foto: Profimédia

Praha - Dlouho očekávaný pražský koncert popové hvězdy Ellie Goulding v klubu SaSaZu (21. dubna) nabízí ještě fanouškům poslední VIP lístky za 1990 korun s výhledem z balkonu a barem zdarma. Předskokanem stále ještě čerstvého objevu mainstreamové hudební scény bude kalifornský rodák Matthew Koma.

Britská zpěvačka za nedlouhou pěveckou kariéru získala už dvě prestižní ceny. Nejprve ji velký úspěch předpověděla prorocká anketa BBC Sound of 2010 a velký potenciál ji ve stejném roce přiřkli také hudební publicisté na Brit Awards v kategorii Critics Choice. Jedinými umělkyněmi, které vlastní obě tyto ceny zároveň, jsou právě Ellie Goulding a Adele.

Foto: Profimédia

Goulding v Evropě výrazně narostla popularita poté, co ji princ William a vévodkyně Kate pozvali, aby vystoupila na jejich večerní svatební party v Buckinghamském paláci. „Věděla jsem, že Kate a William mají rádi mou hudbu, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo vést až ke koncertu v Buckinghamském paláci," vzpomíná Goulding. Sama uznává, že tato příležitost jí obrátila život naruby a nastartovala její profesionální dráhu zpěvačky.

Už první album s názvem Lights dosáhlo na číslo jedna v britských prodejních žebříčcích, samotný titulní singl pak nasbíral přes dva a půl milionu digitálních prodejů. S čerstvě nabytou slávou zpěvačka expandovala do Spojených států, kde si udělal jméno mimo jiné předskakováním Katy Perry při jejím California Dream Tour.

Když tedy loni v říjnu vycházelo druhé řadové album Halcyon, šlo už o jednu z nejočekávanějších nahrávek podzimu. „Tohle album je pro mě jako cesta ze tmy ke světlu, jako cesta ze zmatku k porozumění. Neměla jsem v plánu napsat desku o rozchodu, ale myslím, že to se z ní nakonec stalo," popisovala ji s úsměvem sama zpěvačka.

Předskokana koncertu Matthewa Komu mohlo pražské publikum slyšet už na koncertě skupiny LMFAO. Popový zpěvák a písničkář je mimo jiné přítelem Carly Rae Jepsen, autorky slavného virálního hitu Call Me Maybe.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy