Na nymburském jazzovém festivalu zahraje Vertigo Quintet

dab
12. 11. 2005 10:00
V Nymburku se uskuteční desátý ročník jazzového festivalu. Kulturním domem v Tyršově ulici zazní skupiny Von Medwey, Jazzbanda, Gera band, Vertigo Quintet a Top Dream.
Vertigo Quintet
Vertigo Quintet | Foto: Aktuálně.cz

Kapela Von Medwey sice existuje teprve rok a půl, ale působí v ní zkušení hudebníci. Hrají ponejvíce vlastní písničky, inspirací jim jsou Norah Jones, Zuzana Navarová nebo Steely Dan. Více na stránkách kapely.

Jazzbanda, parta muzikantů kolem pianisty Marka Novotného, se na festivalu objeví již podruhé, letos ovšem čerstvě posílena o perkusistu Tomáše Porta a zpěváka Arnošta Sameše, člena skupiny Lingers. Hudební ukázky si stáhněte z webu Jazzbandy.

Známý a zkušený trumpetista Michal Gera se svým kvartetem bude možná největší hvězdou letošního ročníku. Za svou hudební dráhu Gera spolupracoval nebo nadále spolupracuje s mnoha známými jmény, jakými jsou ASPM, Kontraband, Vladimír Mišík & E. T. C., Milan Svoboda Quartet a další.

Vertigo Quintet je nadějná nu-jazzová kapela inspirující se v hledání nových cest u takových mistrů, jakými byli Debussy nebo Monk. Více v samostatném článku o Vertigo Quintetu.

Festival uzavře funková párty plná dechů a zpěvu a skvěle provedených hitů Tower of Power v podání desetičlenné revivalové skupiny Top Dream.

Obšírnější info o programu dnešního festivalu naleznete na webových stránkách pořadatele.

 

Právě se děje

Další zprávy