Jackson dostal cenu Grammy. Rodina pro ni nepřišla

Hana Pecinová
31. 1. 2010 14:50
Hlavní ceny Grammy vyhlásí akademici v noci z neděle na pondělí
Zpěvák Michael Jackson
Zpěvák Michael Jackson | Foto: Reuters

Los Angeles - Mezi šesti oceněnými hudebníky, kteří získali v sobotu cenu Grammy za celoživotní dílo, jsou zesnulý popový zpěvák Michael Jackson a kanadský zpěvák Leonard Cohen.

Jacksonova rodina se předávání cen ve Wilshire Ebbel Theatre nezúčastnila. Před samotnou ceremonií se přitom spekulovalo, že by sošku Grammy mohlo v zastoupení převzít některé z Jacksonových dětí.

Nestalo se tak, proto si pro Jacksonovu cenu za celoživotní dílo přišel jeho bývalý manažer Frank DiLeo. Světovou popstar, která zemřela loni v červnu ve věku padesáti let na zástavu srdce, popsal jako zábavného chlapíka, který měl takový smysl pro humor jako nikdo, koho kdy v životě poznal.

Potomkům Michaela Jacksona tak do sbírky přibyla již 14. soška Grammy.

Čtěte také:

Pětasedmdesátiletý kanadský folkový zpěvák Leonard Cohen si pro cenu Národní akademie hudebního umění a věd přišel - neoholený a s černým plstěným kloboukem na hlavě.

"Na cestě k cílové čáře, kterou někteří z nás už překročili, jsem si nikdy nemyslel, že dostanu cenu Grammy. Popravdě, vždycky jsem byl dojatý jejich skromným zájmem," prohlásil po dlouhém potlesku.

"Takhle jsem se narodil, neměl jsem na vybranou. Narodil jsem se s darem zlata v hrdle," zakončil svou děkovnou řeč slovy své žertovné písně The Tower of Song.

Stejné ocenění jako Jackson a Cohen získali i hudebník Boby Darin, zpěvačka country Loretta Lynnová, jazzový trumpetista Clark Terry a pianista André Prévin.

Vítěze hlavních cen Grammy vyhlásí akademici v noci z neděle na pondělí.

 

Právě se děje

Další zprávy