Hodné holce Rihanně stačí v šatně borůvkové svíčky

mp, tur
19. 3. 2008 9:00
Hvězda r'n'b vystoupí ve čtvrtek v Praze
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ella, ella, e, e - nejdotěrnější a nejlépe zapamatovatelný nápěv roku 2007. Umbrella, poznali jste. Skladba, která získala mimo jiné letošní Grammy za nejlepší rapovou spolupráci, jistojistě zazní ve čtvrtek v pražské Aréně HC Sparta Praha.

Právě duet s hip-hopovým mogulem Jay-Z z loňského, již třetího alba Good Girl Gone Bad vynesl dvacetiletou Rihannu mezi superstars a první ligu r'n'b. V Británii se singl udržel deset týdnu na špičce žebříčku, což se dosud povedlo jen šesti interpretům a tomu poslednímu před třinácti lety. Patří mezi ně Bryan Adams, Whitney Houston nebo Wet Wet Wet.

Netřeba dodávat, že Good Girl Gone Bad se stále drží v první desítce české prodejní hitparády. Rihanna se v Praze zdrží pouze jeden den, tudíž ani její požadavky na vybavení šatny nejsou nijak přehnané. 

Zpěvačka si přeje pytel popcornu, aromatické svíčky s borůvkovou příchutí plus růžové a zelené žvýkačky - což zároveň pěkně charakterizuje její strategii i cílovou skupinu.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Tak Rihanna je teď zlobivá holka. Aha. Už se bojíme

Pohádka pokračuje: Rihanna má hitparádový rekord

Cybějí už jen sexy tanečnice a pyrotechnické efekty - ty budou kromě kapely zpěvačku doprovázet i v Areně HC Sparta Praha, jak se na opulentní kýčovitou podívanou hodnou žánru sluší. Spotřebují prý u toho minimálně sedmdesát ručníků.  

Rihanna těží ze svého marketingového potenciálu. Je atraktivní, dobře zpívá a za svou základnu si zvolila r´n´b, jednu z vlajkových lodí hudební stanice MTV. Příběh její kariéry - jak chudá dívka z Barbadosu ke štěstí přišla - by se navíc dal klidně převést i v klasickou hollywoodskou pohádku.

Rihanna na loňských MTV Awards
Rihanna na loňských MTV Awards | Foto: Aktuálně.cz

Do světa velkého byznysu Rihannu vystřelilo r´n´b vydavatelství Def Jam v roce 2005 - a hned to byl zásah. Debutu Music of the Sun se prodalo kolem dvou milionů kusů. Sbírala fanoušky i coby na turné Gwen Stefani.

Loni si zpěvačka připsala už třetí zářez do své diskografie a s názvem Good Girl Gone Bad se pokusila o opatrnou změnu image a postadolescentní přerod v rebelku přednastaveného druhu, jakými jsou Pink nebo Avril Lavigne.

To ji vyšlo maximálně: alba se v USA prodalo přes milion kusů a další čtyři celosvětově. Rihanna se vrací podruhé do Prahy bereme-li v úvahu, že tu již natáčel klip z vrakoviště k singlu Shut Up and Drive.

Jako předskokanka se na Výstavišti představí Tereza Kerndlová, český vývozní artikl na soutěž Eurosong.

Rihanna - Umbrella


 

 

Právě se děje

Další zprávy