Festival v Zahrada už hledá účinkující

26. 12. 2005 18:00
Náměšť na Hané - Mladé hudební skupiny a sólisté, kteří chtějí vystoupit příští rok na 17. ročníku multižánrového festivalu Zahrada v Náměšti na Hané na Olomoucku, se nyní mohou hlásit do konkurzu hudební přehlídky.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Pořadatelé budou jejich přihlášky přijímat do konce ledna. Michal Konečný z pořádající agentury Folk & Country řekl, že odborná porota bude muzikanty vybírat především pomocí hudebních nahrávek. Očekává, že se do konkurzu přihlásí asi 400 muzikantů.

Na Zahradě si podle Konečného zahraje asi 80 mladých hudebníků. "To je ale pouze odhad. Bude záležet na kvalitě. Šanci probojovat se na festival mají především muzikanti, kteří nabídnou originální a zajímavý přístup. Nejde nám o reprodukci našich či zahraničních hvězd," uvedl Konečný.

Přehlídka Zahrada se bude konat od 5. do 8. července příštího roku v Náměšti na Hané a v okolních městech. Na festivalu zazní folk, world music, rock, etno, country, bluegrass, jazz, tramp, blues i folklor, které odehraje asi 160 domácích i zahraničních skupin a sólistů.

Společně se Zahradou se uskuteční hudební festivaly Ethnosféra v polských Skierniewicích a World & Etno Fest ve slovenské Levici. Přehlídky se budou konat v rámci mezinárodního projektu Festival tří sluncí.

 

Právě se děje

Další zprávy