Bob Dylan odehrál koncert pro jediného diváka ze Švédska

ČTK Kultura ČTK, Kultura
25. 11. 2014 15:32
Fredrik Wikingsson se celý koncert z nervozity křečovitě usmíval. Své další pocity popíše na internetu, kde bude k vidění i video.
Bob Dylan.
Bob Dylan. | Foto: Aktuálně.cz

Philadelphia - Bob Dylan zahrál v pondělí odpoledne v americké Filadelfii v koncertním sále, v němž seděl jediný posluchač. Stalo se tak v rámci natáčení švédské filmové série Experiment Ensam o situacích, kdy jedinec zažívá zcela sám to, co se zpravidla děje za účasti mnoha lidí. 

Švédští filmaři, kteří dříve natočili například osamocené osoby v divadelním klubu či hudebním baru, se dohodli na soukromém Dylanově vystoupení s jeho týmem výměnou za blíže neupřesněnou finanční částku. Režisér Anders Helgeson obsadil do role osamoceného diváka svého přítele a Dylanova fanouška Fredrika Wikingssona.

Jednačtyřicetiletý Wikingsson po usednutí v sále prý zprvu nevěřil, že by Dylan mohl skutečně přijít. Po deseti minutách se tak stalo a slavný hudebník zahrál v doprovodu kapely staré rokenrolové a bluesové hity. Švéd řekl, že se z nervozity tak křečovitě usmíval, že ho z toho bolely čelisti ještě hodiny po koncertě. Celý den před koncertem prý nebyl s to nic sníst.

Wikingssonovo soukromé Dylanovo vystoupení natáčelo osm kamer a v prosinci se na YouTube objeví patnáctiminutový záznam této unikátní události. Švéd se také hodlá podělit o svou zkušenost s lidmi prostřednictvím internetu.

 

Právě se děje

Další zprávy