Blunt na turné testuje nové skladby

Reuters, kul
5. 10. 2006 11:00
Cleveland - Po krátké dovolené v Evropě se James Blunt vrhá zpátky do práce a návštěvníkům svých koncertů nabízí šest novinek.

Ty by se měly objevit na jeho druhém albu, které se pokusí navázat na komerčně fenomenální úspěch debutu Back To Bedlam s hity jako You´re Beautiful, Goodbye My Lover, Wise Men nebo So Long, Jimmy. S vydáním desky ale nepospíchá, chtěl by ji představit příští rok. 

"Jsem asi v polovině natáčení, hotovo bude po skončení amerického turné... Ne, žádný tlak necítím. Kdyby se desky Back To Bedlam prodalo pár tisíc kopií, asi bych musel přemýšlet, jestli má smysl být zpěvákem, ale že se ho už prodalo deset milionů, můžu všechno hodit za hlavu a myslet jenom na hudbu. O ostatní se postará vydavatelství," odpověděl James Blunt na otázku Aktuálně.cz při tiskové konferenci. Ta se konala v červenci při jeho prvním vystoupení u nás - do Lumbeho zahrady na Pražském hradě přilákal tisíce návštěvníků a uzavřel zde první část dvouletého turné.

Blunta teď po kanadské části turné čekají haly v USA; poslední koncert je plánovaný na 18. listopadu v Las Vegas. Právě americké publikum bude "testovacím" obecenstvem: uslyší kupříkladu song I Can´t Hear The Music, o kterém Blunt mluví jako o pokračování melodií a stylu z Back To Bedlam, ale i píseň Where Is My Mind? - předělávku od Pixies. 

Foto: Aktuálně.cz

Blunt magazínu Billboard prozradil, že zatímco písně na Back To Bedlam psal sám, novinky vznikají ve spolupráci s kapelou. "Uvažoval jsem o svém prvním albu, které jsem vytvořil úplně sám z toho, co se mi honilo hlavou. Ale spoustu věcí jsem napsal pouze z pohledu zpěváka, kytaristy a pianisty. Teď mám příležitost pracovat s kapelou na svých nápadech. Můžu konečně slyšet svoji hudbu tak, jak ji interpretuje kapela. To mi přináší nový pohled na hudbu, kterou jsem napsal," říká dvaatřicetiletý zpěvák. 

Producentem alba by měl být Tom Rothrock, který má podíl i na úspěchu Bluntova debutu.

Řada umělců se testování nového materiálu na turné bojí, protože se nahrávky hned objeví na internetu, Blunt tvrdí, že potřebuje vyzkoušet, co vytvořil. "Když budou vydány neoficiální nahrávky, nebudou srovnatelné s melodiemi na mém albu. Není to nic, co by mě nenechalo spát."

A svoji spokojenost s novými písničkami dává najevo. "Je důležité, že přicházím s albem, ze kterého mám opravdu radost a které mě tak chytlo, že připravované písně slyším stále v hlavě," říká Blunt. 

 

Právě se děje

Další zprávy