Black Eyed Peas: Dík za ceny a zase ahoj

kul
22. 11. 2006 12:00
Los Angeles - Hlavním vítězem letošního předávání cen American Music Awards je skupina The Black Eyed Peas, která proměnila tři nominace.

BEP jsou podle rozhodnutí posluchačů nejlepší skupinou žánru rap/hip-hop a soul/R&B a natočili i nejlepší rap/hip-hop album, které pojmenovali Monkey Business.

Jejich rockoví souputníci Red Hot Chili Peppers zvítězili dvakrát (skupina pop/rock, alternativní skupina), kanadští Nickelback se třemi nominacemi vyhráli jen jednou - v kategorii nejlepší pop/rock album.

Po jedné ceně si z ceremoniálu odnášejí také Eminem, Mary J. Blige nebo Kelly Clarkson, bývalá vítězka soutěže American Idol. Kolega z písňového reality náboru, zpěvačka Carrie Underwood, je jakýmsi "skokanem roku".

Foto: Reuters

Další ze série černých nocí American Music Awards si prožila Mariah Carrey. Ze tří nominací proměnila v cenu jednu a dala tak vzpomenout na loňský rok, kdy proměnila jedinou ze čtyř. Že se zpěvačce v této soutěži nedaří, dokazuje i bolestná vzpomínka na rok 1997, kdy nezískala jedinou cenu, ačkoliv měla hned šest nominací. Možná proto se letos na ceremoniál vůbec nevypravila.

Vadou na kráse tohoto i uplynulých ročníků je běžně fakt, že je výherci ignorují: The Black Eyed Peas poslali zdravici z Kostariky, RHCP tu dobu byli v Londýně.

American Music Awards chce od roku 1973 konkurovat předáváním Grammy tím, že o nominacích rozhodují prodeje a frekvence vysílání v rozhlase, a o vítězích pak asi 20 tisíc posluchačů.

 

Právě se děje

Další zprávy