Foto: Odvážná, ale pořád puberťačka. Zemřela představitelka Brendy z Beverly Hills

Shannen Doherty jako Brenda v seriálu Beverly Hills 90210.
"Oddaná dcera, sestra, teta a přítelkyně byla obklopena svými blízkými a také svým psem Bowiem. Rodina v této těžké chvíli žádá o soukromí, aby mohla v klidu truchlit," řekla časopisu People producentka Leslie Sloane. Na snímku z Beverly Hills 90210 jsou Luke Perry jako Dylan a Shannen Doherty coby Brenda.
Rodačka z Memphisu ve státě Tennessee na sebe poprvé upozornila filmem Holky se chtějí bavit taky z 80. let.
U diváků se ale zapsala zejména rolí Brendy Walsh v seriálu Beverly Hills 90210, který v letech 1990 až 2000 vysílala televize Fox. Vyprávěl o partě mladých, chytrých, úspěšných a většinou bohatých lidí žijících v Beverly Hills u amerického Los Angeles.
Protagonisté seriálu Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David a Donna navzdory předpokladům k perfektnímu životu bez útrap zažívají zklamání z prvních lásek. Někoho zlákají drogy, jiného alkohol, další neplánovaně otěhotní. Na fotografii jsou Gabrielle Carteris v roli Andrey, Shannen Doherty coby Brenda a Jason Priestley jako Brandon. Zobrazit 20 fotografií
Foto: Fox Broadcasting Company
Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 7. 2024 16:35
Po téměř desetiletém boji s rakovinou tuto sobotu zemřela Shannen Doherty, kterou proslavila postava chytré, cílevědomé, odvážné, přesto pořád pubertální dívky Brendy Walsh v seriálu Beverly Hills 90210. Americké herečce bylo pouhých 53 let. Připomínáme, jakou roli sehrála v sérii, jež se v porevolučním Česku 90. let minulého století těšila zvlášť velké popularitě.
 

Právě se děje

Další zprávy