Foto: V hlavní roli Bruce Dickinson. Na festival Masters of Rock míří 20 tisíc lidí

Bruce Dickinson byl hvězdou prvního dne festivalu Masters of Rock.
Jubilejní 20. ročník se koná tradičně v areálu vizovické likérky, potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají, že celkově dorazí přibližně 20 tisíc lidí.
První den přehlídce přálo počasí. Nebylo takové horko jako ve středu, kdy jinde v republice padaly teplotní rekordy.
Program po poledni zahájila domácí folkrocková kapela Fleret. Skupina, jež debutovala roku 1990 albem Sbohem, galánečko, odstartovala program Masters of Rock již posedmé. Tentokrát ji doprovodila rocková zpěvačka Tanja. "Byla suprově zaplněná plocha před pódiem, kde bylo nějakých 7000 lidí. Festival odstartoval výtečně," pochvaluje si vystoupení Jiří Daron, ředitel pořádající agentury Pragokoncert.
Jako druzí v pořadí na hlavním pódiu vystoupili slovenští rockeři Metalinda, později se představili například němečtí thrashmetaloví Sodom. Na fotografii je jejich kytarista Frank Blackfire. Zobrazit 20 fotografií
Foto: ČTK
ČTK Kultura ČTK, Kultura
12. 7. 2024 6:14
Poprvé na některém českém festivalu samostatně vystoupil Bruce Dickinson. Frontman světoznámé britské kapely Iron Maiden byl ve čtvrtek večer hvězdou prvního dne Masters of Rock. Přehlídka tvrdší hudby se tradičně koná v areálu vizovické likérky na Zlínsku, potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají, že jubilejní 20. ročník navštíví 20 tisíc lidí.
 

Právě se děje

Další zprávy